Utenriksminister Ine Eriksen Søreide synes det er sterkt å se konsekvensene syklonen har hatt. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret

Norge gir seks millioner til syklonrammede byer

Syklonen Idai har ført til store skader i Mosambik. Nå har Norge besluttet å gi humanitær bistand til de rammede.
Torsdag, 21 mars, 2019 - 09:40

Syklonen traff det afrikanske landet Mosambik natt til torsdag. De seks millionene skal gå gjennom Verdens Matvareprogram. Det skriver den norske regjeringen på sin hjemmeside.

Ifølge Røde Kors skal syklonen ha ødelagt 90 prosent av byen Beira i Mosambik, og opptil 400.000 mennesker kan være hjemløse som følge av katastrofen. Også Malawi og Zimbabwe er preget.

– Det er sterkt å se de omfattende ødeleggelsene i de rammede områdene, og det meldes om stadig økende dødstall etter syklonen. I tillegg til støtten gjennom Verdens matvareprogram, bidrar vi ved å støtte utsendelse av norsk personell fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap til FNs hjelpearbeid i området, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide, ifølge regjeringens nettside.

Disse seks millionene kommer i tillegg til de 21 millionene som er blitt gitt som humanitær bistand til Mosambik, Malawi og Zimbabwe fra før av.

Emneord: