UVISSE UTSIKTER: Hvordan brexit vil påvirke Storbritannias og EUs økonomi er et heftig debattert tema. Foto: Avaaz/Flickr.

Økonomi-ekspert: Ingen krise med no-deal-brexit

Tror Storbritannias tariff-planer vil utgjøre en dråpe i vannet.
Onsdag, 20 mars, 2019 - 13:41

Denne uken satte ordstyrer i Underhuset, John Bercow ned foten for en tredje og siste avstemning om statsminister Theresa Mays brexit-avtale. Storbritannia er dermed et steg nærmere at brexit kan skje uten en avtale med EU. Mays regjering har utarbeidet reserveplaner for et slikt scenario.

Ifølge Charlie Bean, den tidligere sjefsøkonomen i Bank of England, vil den britiske regjerings tariff-planer i eventualiteten av en no-deal-brexit ha lite innvirkning på landets økonomi. Bean spår at forandringer i valutakurser vil utgjøre en mye større effekt. Dette fortalte han til parlamentets finanskomité på tirsdag. 

Emneord: 
Tags: