BEKYMRING: NAV-saksbehandlere usikre på fastlegers pasientvurderinger. Foto: Rikke M. Etholm-Idsøe.

Økning av unge på uføretrygd

Ny rapport drar fastlegers rolle i tvil.
Onsdag, 20 mars, 2019 - 15:22

Onsdag lanseres en rapport som, ifølge Nettavisen, viser at over 18 000 unge personer var uføretrygda i 2018. I rapporten, som er finansiert av NAV, vises det til funn om at fastleger kan være en del av grunnen til økningen.

I rapporten står det blant annet at flere av NAVs “saksbehandlere opplevde at legen nesten forskutterte arbeidsavklaringspenger for sine pasienter”. Arbeidsavklaringspenger er inntekt man har krav på hvis man er minst 50 prosent ufør.

Rapporten som heter “Hvem er de unge uføre?”, er utarbeidet av stiftelsen Rettferd for taperne, tankesmien Skaperkraft og Nordre Land Kommune.

 

 

 

Emneord: