Når partileder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre trer opp på scenen runger det en vill jubel igjennom lokalene. Arbeiderpartiet ser ut til å få et knallvalg i Oslo

Arbeiderpartiet i Oslo jubler tross fall

Stemningen på Arbeiderpartiets valgvake er preget av glede og vill jubel, selv om årets kommune- og fylkestingvalg er det dårligste valget for partiet noensinne.
Mandag, 9 september, 2019 - 22:14

Arbeiderpartiet hadde etter de første tallene en nasjonal måling på 24,4 prosent. Da NRK nyheter leste opp tallene for resten av partiene var det høy jubel gjennom rommet, da det viste seg at målingene til både Høyre, FrP, Krf og Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, også var lave.

Lokalt i Oslo er Arbeiderpartiet oppe på hele 32. På Arbeiderpartiets valgvake roper de «fire nye år, fire nye år»

Nærmer seg gode måligner nasjonalt

Arbeiderpartiet har klokken 22.30 nådd 25,1 prosent på målingene etter at 49 prosent av stemmene er opptalt. Alle hoier og jubler for tallene som nå viser at valget går veien for partiet. 

I Oslo er 40 prosent av stemmene talt opp, og de viser at Arbeiderpartiet står for 19,8 prosent av stemmene. Her leder Høyre med 24,0 prosent av stemmene. 

Stolt over innsatsen

Jubelen sto i taket da partileder Jonas Gahr Støre kom inn i lokalet ca. 30 min før de første tallene skulle slippes.

– Det har vært en lang dag for oss alle. Vi er stolte over å ha holdt oss til våre saker, sier partilederen foran ivrige lokalpolitikere.  

Kamzy Gunnaratnam, kandidat i Oslo og nåværende varaordfører i Oslo, er stolt over innsatsen frem til valgdagen. 

– Jeg er så stolt over det vi har levert opp til dagen i dag. Ja, det er slik jeg føler stemningen er her i dag. Vi er alle sammen stolte, svarer kandidat Gunnaratnam. 

På spørsmål om valgkampen sier Kamzy Gunnaratnam at de har gjort sitt beste. 

– Vi gjorde vårt beste, så vi får se hvordan det går her, ler hun nervøst. 


Arbeiderpartikandidat, Kamzy Gunaratnam, er stolt over innsatsen til Oslo Arbeiderparti opp til valget. Foto: Tobias Schildmann Mandt