Lykketårer for Britt Fossum. Foto: Sigve Bremer Meldal

Jubel over FNBs resultat i Oslo

Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) i Oslo samler seg for sin aller første valgvake.
Mandag, 9 september, 2019 - 23:40

– Hvor mange vil ha drikke med alkohol? Er det noen som kjører? 

Latteren sprer seg i lokalet. Førstekandidat Bjørn Revil tar ordet; 

– Jeg setter voldsom pris på alle som stiller opp. Noen aviser mener det har vært en dårlig valgkamp. Jeg mener vi har gjort den aller beste, noensinne. Vi har hatt ytre motstand, indre motstand, og alikevell har vi gjort en brakkampanje. Den beste et parti noensinne har gjort. 

Klokken nærmer seg 21.00, og alle kandidatene samler seg foran skjermene. FNB fikk 2,9 prosent nasjonalt. Det er rolig applaus og førstekandidat Revil prøver å finne ut hvordan det gikk i Oslo. Det er først når noen roper ut Oslo resultatet, at den virkelige jubelen bryter ut.

Godt resultat


Bjørn Revil skåler og rommet jubler etter at valgresultatet kom ut.

 Foto: Sigve Bremer Mejdal

– Det ble 6,4 prosent i Oslo. Takk til det mest fantastiske partiet noensinne! 

Revil er overlykkelig med det gode resultatet i Oslo. Han understreker hvor takknemmelig han er for alle som har støttet partiet i valgkampen. 

– Det er vi som blir valgt inn, men så mange har gjort en fantastisk jobb for oss. 

Britt Fossum, styrekandidat og sjettekandidat er sjokkert og lykkelig over det gode resultatet i Oslo. Med tårer i øynene forteller hun om forskjellene partiet har hatt i forhold til de større partiene. 

– Vi har brukt null kroner på reklame og mediedekning, dette er utrolig! Tenk så mange millioner MDG har brukt.

Misfornøyde med utviklingen hos MDG 

Etter FNBs resultater er det resultatene til MDG i Oslo som vekker størst reaksjoner. Når det nasjonale resultatet til miljøpartitet kommer på skjermen bryter noen ut; – Nei! 

Selv om hovedresultatet er flere timer unna er lokalet i feststemning og fylt av både glede, store smil og sjampanje. Partimedlemmene gleder seg og er spente på fortsettelsen av kvelden. Som kan se ut til å ende med et brakvalg for det ferske partiet.

Emneord: