Til tross for nederlag var det jubel i salen hos Høyre etter at de første stemmene var talt. Foto: Hanna Johre

Dette kan bli Høyres dårligste valg noensinne

Høyre går nesten 8 prosent tilbake i Oslo sammenlignet med valget i 2015.
Tirsdag, 10 september, 2019 - 00:04
Til tross for tilbakegang for Høyre, var det jubel i salen da valgdagsmålingene kom inn. Høyre i Oslo ligger på 24,0 prosent. Høyre leder fortsatt, men med Arbeiderpartiet hakk i hel på 19,8 prosent. Dette kan bli det dårligste valget noensinne. 

– Første prognose er omtrent som forventa

– Den første prognosen er omtrent som forventa, vi ligger omtrent der vi regna med at den skulle ligge. Også er det som forventa at Arbeiderpartiet går veldig mye tilbake, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). 


Utenriksminister Ine Eriksen Søreide holder motet oppe etter første prognose er stilt Foto: Hanna Johre

 
Til tross for nedgang for Høyre mener Søreide at heller ikke Arbeiderpartiet bør være forøyde med den første prognoesen.

– Arbeiderpartiet prøver å spinne det til at de blir gjenvalgt i Oslo, selv om det er på grunn av støttepartiene og ikke Arbeiderpartiet selv. Når støttehjulene blir større en sykkelhjulene er det noe som er rart. 

Lite endring i tallene mot sluttreslutatet 

– Det blir nok litt endringer i tallene, men som regel treffer valdagsmålingene ganske greit. Men jeg tror det som kommer til å bli spennende er at det er så veldig jevnt løp i mange av byene. Det skal veldig lite til før det vipper i den ene eller den andre retningen. 

– Det så ut til at det gikk flere til rød-grønn side, men så må de jo telle ferdig og se hvordan konsentrasjonen blir, men uansett hvordan man vrir og vender på det så har  Arbeiderpartiet også i Oslo gjort et veldig dårlig valg, og vi har gjort et valg som vi skulle ønske var bedre, sier Søreide. 

 

 

 
 
 
 
Emneord: