Yousef Hadaoui kicker i gang kveldens begivenheter med stor entusiasme på scenen. Foto: Sofia Björlin

NRK Satiriks: En valgvake utenom det vanlige

NRK Satiriks inviterte til valgvake med en vri på Parkteatret.
Mandag, 9 september, 2019 - 22:47

På Olaf Ryes Plass i Oslo er det i kveld duket opp for en annerledes valgvake. Salen er fullsatt med over 300 ivrige tilskuere klare for en kveld med humor og politikk.

Den rampete valgvaken arrangeres av redaksjonen i NRK Satiriks, Yousef Hadaoui, 5080 Nyhetskanalen og Satiriks sin egne markedsavdeling. På gjestelista er blant annet Randi Liodden og Norske Grønnsaker.


PÅ SCENEN: Yousef Hadaoui og Randi Liodden, sammen med Sturle Vik Pedersen og Markus Gaupås Johansen fra 5080 Nyhetskanalen. I kveld skal de analysere valgresultatene. Foto: Sofia Björlin 

Humoristisk valgvake

NRK Satiriks, som nå har bytta navn til NRK VY, er et satireprogram som setter politiske temaer på spissen, gjennom sketcher, intervjuer og animasjoner. 

Yousef Hadaoui, komiker og progamleder i NRK Satiriks, hopper inn på scenen for å sette i gang kveldens aktiviteter. Han ønsker at valgvaken skal bidra til å opplyse folk om valget, og at de gjennom humor skal kunne få enda flere til å engasjere seg.

– De kan jo forvente galskap. Vi skal se litt annerledes på ting, og snu ting på hodet, sier Yousef Hadaoui.

Ikke redd for kritikk

– Vi får kritikk for alt vi gjør, uansett. Nå bare gir jeg alt, forklarer Hadaoui. 

Han er ikke redd for å få kritikk for hvordan de velger å snakke om årets kommunevalg, og tenker at de som kommer til valgvaken vet hva de kan forvente av redaksjonen i NRK Satiriks.

– Jeg tror humor spiller en viktig rolle når man skal ta tak i betente tema. Det er så inn nå. Før var politikere så jævla straighte og nå skal de være så folkelige. Nå skal de liksom være en av oss. Den retningen tror jeg bare er veldig sunn altså, sier Hadaoui. 


PROGNOSEN: NRK Satiriks redaksjonen ser på valgprognosen for Oslo. Folk jubler i salen. Foto: Sofia Björlin

Partinøytralt 

Ingunn Rensel, produksjonsleder for NRK Satiriks, er også med i salen. Hun mener at hensikten med arrangementet er å ha et tilbud for de som ikke nødvendigvis har tilhørighet til ett parti. Hun håper at kvelden kan bidra til engasjement, og at yngre kan få mer innsikt om hvor viktig valget er.

– Vi har en sending nå som tar for seg særlig problematikken om at yngre velger å sitte hjemme, og ikke stemmer, eller kanskje at det ikke er et aktivt valg de tar engang, sier Rensel.

Hun mener det er viktig å stille spørsmål til politiske meninger og gi en annen vinkling på det. Hun tror at måten de belyser visse temaer på bidrar til engasjement.

– Det skal være lov til å tulle med alt, og da må man også kunne tulle med politikk og politikere. Vi må kunne  ta de litt hvis de gjør noe som ikke helt egner seg. En humoristisk vri er et fint virkemiddel når man skal sette lys på politikerne, sier Rensel.