Christian Tybring-Gjedde var en av FrP- politikerne som lot seg intervjue. Foto: Aurora Hovland

5 på FrP- valgvake

Hvordan er stemningen på valgvaken til FrP her på Hotel Bristol, og hvilke forventninger har FrP'erne til kvelden? Journalen er til stede og har snakket med politikere og medlemmer.
Mandag, 9 september, 2019 - 23:14


Aina Stenersen. Foto: Aurora Hovland 

Aina Stenersen, 1. kandidat i Oslo ved kommune- og fylkestingsvalget

– Stemningen er fin etter de første prognosene. Det har vært en ganske tøff og spennende valgkamp. For Oslo sin del så ligger vi jo på 5,6, og vi ligger bare 0,2 prosent under å beholde alle mandatene våre, for vi har jo fire fra før. Vi håper selvfølgelig at det vil gå litt oppover da, og at vi beholder alle fire, men som første prognose var det fint. 

– Jeg har forventninger til at vi skal gå sakte men sikkert oppover. Så ser jeg jo også at vi ligger høyere enn KrF og Venstre på regjeringsnivå. Jeg tror at ganske mange av partiene opplever en regjeringsslitasje, så jeg synes det er positivt at vi ligger høyere enn KrF og Venstre. Så er jo høyre ikke overranskende størst av de borgerlige partiene. 

 


André Melchior Larssen. Foto: Aurora Hovland

André Melchior Larssen, spesialrådgiver i Stortingssekretariatet

– Den er litt avventende. Vi skulle gjerne vært mye høyere enn det vi er nå, men kvelden er ung så vi får se hvor vi lander til slutt.

– Jeg har en forventning om at vi skal øke oppslutningen ut fra forhåndsstemmetallene, at vi skal klare å kapre en del ordførere rundt om kring i Norge, og at vi skal klare å sette preg på byer rundt om kring med god FrP politikk. VI har masse gode ordførerkandidater over hele Norge som jeg håper inderlig får muligheten til å vise seg fram etter valget i dag. 

 


Marianne Nordli. Foto: Aurora Hovland 

Marianne Nordli, 9.kandidat på FrPs bystyreliste i Oslo. 

– Stemningen er som forventet. Vi visste at vi ikke kom til å gjøre et like godt valg som sist gang. Vi ser nå at vi har gjort en god valgkamp, vi får fram våre saker, og vi får sånn passelig godt betalt for det på prognosetallene. Så håper jeg at det skal stige litt utover kvelden.

– Jeg har forventninger om at vi kommer til å stige litt på prognosene, for det har vi alltid gjort. Vi blir målt litt lavt, så går vi opp noen prosent, et halvt eller ett prosent. Jeg tror kvelden kommer til å bli veldig interessant og når de siste stemmene er telt opp blir det et veldig interessant valg. 

 


Jan Arild Linja. Foto: Aurora Hovland 

Jan Arild Linja, medlem i FrP

– Nei, altså, den er jo som forventet, hvertfall for meg. Så jeg er glad vi ikke detter lavere, så jeg er fornøyd jeg. Jeg skulle gjerne sett oss høyere, men velgerne har dessverre ikke tillit til det. Jeg er veldig glad for at FNB tar velgere fra Arbeiderpartiet, for jeg tror ikke alle de velgerne ville kommet til oss. Før så var det mye mer bytting mellom AP og FrP, det var nesten de samme velgerne, de var arbeidere. Men nå er det ikke arbeidere i arbeiderpartiet lenger. Nå er det en del sosionomer, LO-topper og fagforeninngstopper som er i AP, også får de en del innvandrere til å stemme på dem, fordi de vil ikke stemme på oss.

– Den er å sitte og kose seg. Jeg er fra Stovner bydel og vi har vært det beste laget i Oslo de siste årene, men nå er jeg ikke sikker på det når jeg ser befolkningsutviklingen der. Jeg ble intervjuet av Aftenposten og da sa jeg at jeg har mine tvil, men vi får se. Jeg har stemt det jeg har gjort, og vi kan ikke få gjort noe annet enn det. Men befolkningen skiftes ut der oppe, og da vet vi at dem er litt mer mistroiske til FrP. Vi vil ikke hjelpe båtflyktninger, vi vil heller hjelpe dem hjemme i landet de kommer fra. Det er klart at det blir noen som ikke synes det er greit da. Alle vil jo gjerne komme til Norge og leve godt og ha det bra. 

 


Maria Zahler. Foto: Aurora Hovland Aurora Hovland

Maria Zahler, medlem i FrP

– Det er nok littegrann laber stemning, tror jeg. Jeg tror det er ganske mange som gjerne hadde håpet på et litt bedre resultat på landsbasis. Jeg merker også at mange opplever at vi har fått et bedre resultat enn ventet i Oslo, og det mener jeg jo selv også. Det var et tap på 0,4 prosentpoeng tror jeg, og det er ikke så dårlig. Alt i alt tror jeg faktisk ganske mange er litt lettet. 

– Nei, assa nå tenker jeg at vi skal ha det litt hyggelig. Kanskje de som er litt skuffet kan slikke sårene littegrann, skape litt god stemning oss i mellom. Også tror jeg egentlig bare det er å nyte kvelden. Fremover nå, de neste fire årene, og de neste to årene, så skal vi jobbe knallhardt for å vinne de neste valgene. Det er det som blir det store nå. Nå trenger vi en kveld hvor vi kan feste litt, ha det litt moro, også har vi en veldig tøff periode etterpå hvor vi virkelig skal komme tilbake igjen ved neste valg.