Trygve Skretting Lid (22) er nyansatt hos Tiger og serverte kunder kake, kaffe og musikk. Foto: Mikkel Syvertsen

23 år med undergrunnsmusikk i fokus

Platebutikken Tiger har eksistert i 23 år. Mandag 28. oktober inviterte butikken kunder til kake, kaffe og vinylplater for å markere jubileet.
Tirsdag, 29 oktober, 2019 - 10:13

Platebutikken Tiger feirer 23 år i drift 29. oktober. Butikken som startet opp i 1996 ligger i Oslo sentrum og beskriver seg selv som en uavhengig platebutikk som fører en utrettelig kamp for musikalsk mangfold og kreativ frihet.


Den lille platebutikken holder til i Hammersborggata i hjertet av Oslo sentrum. Foto: Mikkel Syvertsen 

I tillegg til den lille butikken på gateplan drives butikkens plateselskap, Fysisk Format fra lokaler i kjelleren. Fysisk Format gir ut ny norsk undergrunnsmusikk, blant annet Beglomet, og Golden Core som begge kommer med album denne høsten. Tiger trykker også merch (T-Skjorter, gensere, etc.) for artister. Trygve Skretting Lid (22) jobber i platebutikken.

Platebutikken Tiger

  • 23-årsjubileum
  • Stiftet i 1996
  • Fokuserer på Hardcore og punk
  • Tiger driver også plateselskapet Fysisk Format og distribusjonsselskapet Diger

– Vi er en liten platebutikk med masse innhold. Vi holder i all hovedsak på med nisjemusikk basert i Norge. Butikken har spesielt fokus på sjangrene hardcore og punk, forteller Lid til Journalen.

Norsk musikk ut i verden

Tiger kombinerer fysisk utsalg og nettbutikk. I en tid hvor strømming av musikk truer salget av vinylplater, CD og kasetter er det viktig å være tilgjengelig også på nett. 

– Det er definitivt viktig å holde nettbutikken oppdatert. Vi har mange internasjonale kunder som handler norske utgivelser og bandmerch (T-skjorter, gensere etc.) via nettbutikken vår. Vi ønsker å være butikken du går til hvis du vil ha norsk undergrunn. Vi har alltid fokus på nye utgivelser, og er opptatt av det som skjer akkurat nå, sier Lid.

 

 

Opptatt av å bygge relasjoner


I anledning jubileet serverte Tiger vegansk eplekake og kaffe. Foto: Mikkel Syvertsen 

– Vi har flere stamkunder som kommer innom med jevne mellomrom. At vi markerer jubileet med litt kake og kaffe er på sin plass. Jeg begynte selv å vanke i butikken som kunde, før jeg begynte å jobbe her. Vi ønsker å være et møtepunkt for undergrunnsmusikken i Oslo og Norge. Å bygge gode relasjoner til musikere, artister og kundene er kjempeviktig for oss, avslutter Lid.