Caroline Ugelstad Elnæs leser høyt fra sin debutroman på Den Gamle Skobutikken i Strøget i Oslo. Foto: Torjus Augestad Ambjør.

24-åring debuterer med roman

Under lanseringsfesten solgte Caroline Ugelstad Elnæs ut alle medbrakte kopier av sin første bok, Yoona.
Tirsdag, 5 november, 2019 - 15:38

– Yoona viser en forfatter som skriver svært godt, og som det blir spennende å følge med på fremover, sier Bjørn Aagenæs, forlegger i Kolon Forlag.

Tidlig oppdaget

Elnæs har en bachelor i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo. I tillegg har hun gått på forfatterstudiet i Bø og skrivekunstakademiet i Hordaland. Etter endt utdannelse kom hun i kontakt med Kolon Forlag.

– Jeg jobbet litt på manuset sammen med Pedro Carmona-Alvarez, en av to ledere på andreåret på Skrivekunstakademiet, før han satte meg i kontakt med Bjørn Aagenæs i Kolon forlag, sier Elnæs.

– Mange forfattere må jo sende til flere forlag, tåle flere refusjonsbrev og kanskje kjempe for å i det hele tatt orke å fortsette å skrive. Jeg føler meg veldig heldig som fikk denne veien inn.


Caroline Ugelstad Elnæs signerer bøker under boklanseringen. Foto: Bjørn Aagenæs, Kolon forlag.

– Finstemt og intelligent

Yoona handler om en kvinne, adobtert fra Sør-Korea, som er resepsjonist på et hotell. Gjennom møter med hotellgjestene får man innblikk i både barndomsminner og forestillinger om barndommen som kanskje kunne ha vært.

Vi synes boka er knallgod i seg selv, men også en finstemt og intelligent roman om adopsjon, kjærlighet, identitet og hvordan å være i verden, sier Aagenæs.

– Det er en bok som til tider gyver løs på tunge temaer, men på grunn av Yoonas smått absurde tilnærming til fortiden sin, fremstår den nok mer surrealistisk enn gravalvorlig, forteller Elnæs.