Jubileumsutstillingen: Månenlandingen 50 år på teknisk museum. Foto: Rodrigo Freitas

Apollo 11-mannskapet i Oslo

Etter å ha besøkt månen i 1969, reiste det amerikanske mannskapet til Oslo. Norsk teknisk museum feirer denne historiske dagen.
Mandag, 14 oktober, 2019 - 16:03

Den 8. oktober 1969 besøkte Neil Armstrong, Edwin (Buzz) Adrin og Michael Collins Oslo. De tre berømte pilotene er kjent for å ha gjennomført oppdraget som ledet menneskeheten til månen for første gang. Teknisk museum i Oslo markerte jubileet med et helt spesielt arrangement nøyaktig 50 år etter det spektakulære besøket.

– Vi vil at folk skal ha det hyggelig hos oss, samtidig som de får innsikt i noe nytt, sier Kathrine Daniloff, kommunikasjonssjef ved Norsk teknisk museum.

En del av SENT-programmet

Museet holder dørene åpne helt til klokke 22 om kvelden to ganger i året. Denne gangen kunne publikum se både jubileumsutstillingen Månelendingen 50 år, og Lego-festivalen som en del av SENT-programmet. 

Programmet var bredt, og de besøkende kunne velge mellom et stort utvalg av utstillinger, presentasjoner og intervjuer.

I løpet av kvelden fikk gjestene delta i presentasjoner om ulike temaer som varierte fra konspirasjonsteorier til NASAs og ESAs plan for å ferdes til Månen og Mars. 

Intervju med Erik Tandberg 

Den legendariske romfartseksperten, Erik Tandberg, var også til stede for å snakke om månenlandingen og dagen mannskapet besøkte Oslo. 

Erik Tandberg er mannen som ledet nordmenn gjennom NRKs sendinger av månelandingen. I tillegg deltok Tandberg i en lunsj med Apollo 11-mannskapet og kongefamilien.