Karl Johans gate er aldri tom. Foto: Lisa Pedersen

Føler seg ikke trygg i Oslos gater

De siste ukene har Oslo vært preget av mange sirener, noe beboerne ser på som bekymringsverdig.
Onsdag, 30 oktober, 2019 - 09:46

Forrige uke var Oslo-politiet svært aktive. En ambulanse ble kapret i starten av uken, og det oppstod voldelige demonstrasjoner i sentrum i helgen.

Sjelden i sentrum

Med mange blålys forbi kjøkkenvinduet sier Hanne (72) til journalen at det ikke kan unngås en dag uten sirener, men at den siste uker har det vært ekstra mye.

– Det er ikke ofte jeg tar turen inn til sentrum lengre, ettersom man sjelden drar hjem uten å ha sett bråk.

Hanne (30) sier det er ordentlig utrivelig å være her, når man hører at folk går rundt om i gatene, med kniver og eksplosiver. Samtidig forteller hun at man må prøve å børste det av seg, og ikke tenke for mye på det. Likevel unngår hun store folkemasser, og sentrum under demonstrasjoner og lignende.

Maia og Jonas (19) fra Oslo står med to venninner og sier til journalen, at de ikke tenker over at det er mye politi og bråk.

– Uansett hvor man er kommer det jo til å være ting som skjer. Så jeg tenker ikke noe på det, man kan ikke gå å være redd.

Da kommer det fra ene veninnen fra Sandefjord. I Oslo synes hun det er ubehagelig å gå alene, det unngår hun helst. Hjemme følte hun seg mye tryggere, ettersom her hører man at uskyldige folk blir slått ned på byen.


The Body shop i Karl Johans gate, har måttet stenge på ubegrenset tid, som følge av demonstrasjonene i helgen. 

Ikke forberedt

Butikken The Body Shop ble fullstendig rasert, som følge av demonstrasjonen lørdag ettermiddag. For å få kontroll på situasjonen brukte politiet tåregass inne i butikken

Politiet sier til NRK, at de ikke var forberedt på at demostrantene skulle gå i samlet flokk til sentrum. Dermed var det ikke nok politiet på stedet, til å hondtere situasjonen.

En av arrangøreren sier til NRK at de advarte polititet allerede mandag, uken før. 

– Vi har sagt at dette blir katastrofe, sa Andam Aziz, talsperson i UngKurd.