Startskuddet går på Frederikkeplassen Foto: Rodrigo Freitas

Studenter vil gjøre Blindernløpet til årlig tradisjon

107 studenter og løpeentusiaster stilte opp da Blindernløpet ble arrangert for andre gang. Oslostudentenes friidrettsklubb vil gjøre løpet til et årlig arrangement.
Onsdag, 9 oktober, 2019 - 16:43

I går gikk startskuddet for den andre utgaven av Blindernløpet.

Arrangør Oslostudentenes Idrettsklubb Friidrett (OSI Friidrett) ønsker å gjøre løpet til et årlig arrangement, og vil at flere deltar.

–Vi ønsker gjerne å utvide løpet, vi vil i hvert fall ha flere hundre deltakere, sier styreleder Molly Strimbeck Bazilchuk.

Et løp for alle

Bazilchuk forklarer at løpet er åpent for alle som vil delta, men at studentene står i sentrum.

– Vi ønsker å skape et løp for studentene. Derfor tenkte vi å ha løpet på Blindern campus, som er et veldig fint område, og hvor det arrangeres veldig få løp. Det er en ganske kort løype, så det er også lav terskel for alle. Vi håper med det å spre litt løpeglede.

Løypen er fem kilometer lang, og har en høydevariasjon på 57 meter.

Årets vinnere

Til tross for regnet, stilte 107 av de 123 studentene som var påmeldt.

Løpet arrangeres i regi av Oslostudentenes Idrettsklubb Friidrett (OSI Friidrett), i samarbeid med Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SIO).

Mathias Moen (31) var årets vinner i herreklassen, med en rekordtid på 15 minutter og 40 sekunder. Tolv sekunder etter Moen kom Magnus Warvik (25), etterfulgt av Fredrik Sætran (26) som krysset målstreken på 16 minutter og to sekunder etter startskuddet.

Kvinneklassen hadde en spennende slutt da de første to krysset målstreken med bare et millisekunds forskjell mellom seg. Både vinneren Lisa De Ruiter (28), og andreplassen Kjerstin Kvisle (30), fullførte løpet på 19 minutter og 29 sekunder. Guro Langødegård Hoel (31) kom på tredjeplass med 19 minutter og 35 sekunder.