Ny Joker-film vises med gammel teknologi

Cinemateket viser den helt nye filmen Joker på teknologi fra før den digitale revolusjonen. Nemlig 70mm analog film.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 19:10

Cinemateket viser nok en gang en helt ny film i analogt format. Dette er de alene om i Norge. Den kritikerroste filmen hadde premiere 4. oktober. Joker er den siste filmen til Todd Phillips, og har Joaquin Phoenix i hovedrollen. 70mm format betyr at filmen er laget på analog film og blir ikke vist med en digital projektor.

– Når man ser den kvaliteten som den analoge filmen har så skjønner man at grunnen til at man har kuttet ut film er ikke på grunn av kvalitet. Det er for å spare penger. Man sparer filmrullene og man sparer sånne som meg, som er kinomaskinisten. Det ligger veldig mye penger i det for kinoene og distributørene å vise filmen digitalt, forteller Jan Eberholst Olsen som er kinoteknisk ansvarlig ved Cinemateket