Inviterte til gratis frokost og trening. Dårlig oppmøte førte til at det ble med mye mat til overs. Foto: Ole-Marius Bakken

Dårlig treningsoppmøte

I anledning verdensdagen for psykisk helse inviterte Oslomet til gratis trening og frokost i Studenthuset. De hadde nok regnet med flere deltagere.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 13:33

På Facebook-arrangementet, «Logg av til frokost – kom og tren med oss!», skrev Studentparlamentet ved OsloMet at de forventet 250 studenter til frokost. På Facebook ga 193 personer uttrykk for at de var «interessert». Torsdag klokka 08.00 var det i underkant av tjue som hadde møtt opp.

– Det er nok litt tidlig for mange

Treningsopplegget ble ledet av Instagram-profil og livsstils-blogger Camilla Lorentzen (29). På spørsmål fra Journalen angående det skuffende treningsoppmøtet svarte hun følgende: 

–  Jeg synes det er bra, men jeg håper det kommer flere til frokost. Folk synes nok at sånt er litt kleint. 

–  Hva var tanken bak arrangementet? 

– Tanken var å lære folk til å sette av tid til å bli kjent med kroppen sin. En frisk og sunn kropp er viktig for den psyiske helsen, sier Lorentzen.

Nina (22) var en av de som deltok på arrangementet. Hun og venninen tror at det tidlige tidspunktet var en av faktorene som skremte folk fra å delta. 

– Det er nok litt tidlig for mange. I tillegg var nok mange usikre på hva slags type trening det skulle være.

– Hvorfor møtte dere opp?

– Vi er glad i trening og så er det jo gøy å gjøre noe sosialt. Vi kjenner også til Camilla Lorentzen så det gjorde det hele mer interessant. 

Kjent fjes


Forfatter og treningsinstruktør Camilla Lorentzen mener at kosthold og trening er viktig for psykisk helse. Foto: Ole-Marius Bakken

Camilla har tidligere skrevet boka, God Nok med fitnokmetoden. Der skriver hun om hvordan man kan få bedre selvbilde gjennom trening og riktig kosthold uten å måtte følge et strengt program. Dette budskapet fronter hun også for sine 59,1 tusen følgere på Instagram og på bloggen fitnok.no. 

Hun er også fornøyd med at det i dag har blitt mer fokus på psykisk helse, men er også klar på at det kan bli bedre.