SORT HULL: Slik ser det ut for spillerne som logger seg på Fortnite. Foto: skjermdump av Fortnite
Populært spill gikk i svart

Dette skjer med Fortnite

Søndag morgen gikk Fortnite i svart. Spillekspert tror ikke dette er slutten.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 15:29

Søndag kveld gikk det populære TV-spillet Fortnite i svart. Det gjorde også spillets profiler på alle sosiale medier. Alt spillerne sitter igjen med, er et sort hull på skjermene sine. 

Spillselskapet bak Fortnite, Epic Games, har ikke sagt noe om hvorfor de har gjort dette. Om spillet kommer tilbake, eller når dette eventuelt skjer, er uvisst. 

Er bare et PR-stunt

Rune Fjeld Olsen er med på å drifte You Tube-kanalen Level Up Norge, og er tidligere spillanmelder for VG. Han tror ikke spillet er borte for godt. På spørsmål fra Journalen om hvor lenge han tror spillet blir borte, svarer han følgende:


Spillekspert Rune Fjeld Olsen mener at dette er et friskt PR-stunt fra Epic Games. Foto: BuffKitten. Foto: BuffKitten

– Akkurat lenge nok til at folk får ordentlige abstinenser. Det ryktes jo torsdag, og det høres helt innafor ut. Siden dette er et PR-event, hadde det ikke hatt noen hensikt hvis de bare tok det opp igjen med en gang. Det må vare litt hvis det skal ha noen skikkelig effekt, sier Fjeld Olsen.

Spilleksperten legger til at det er uvanlig, at spill blir utilgjengelige for brukerne over så lang tid. 

Fortnite

  • Fortnite kom på markedet i juli 2017. 
  • I begynnelsen var bare offlinemodusen “Save the world” tilgjengelig.
  • I september samme år, kom modusen “Battle Royale”, og denne ble fort populær.
  • Modusen går ut på å lande på en øde øy sammen med 100 andre spillere. Vinneren er den som overlever til slutt.
  • Spillet har nært 250 millioner spillere, i følge Business Insider.

Kilde: Wikipedia

– Det er ganske vanlig at store online spill nullstiller med “world events” og sånne ting, hvor det skjer store ting i spillet. Men det at spill tas helt ned er uvanlig. Så det er et ganske friskt markedsføringsgrep Epic Games har gjort her, uttaler Fjeld Olsen.

Vil holde seg til formelen

 Spillmodusen Battle Royale er den mest populære delen av Fortnite. Denne spillmodusen går ut på å kvitte seg med fiender på en stor øy, samtidig som man må overleve selv. I tillegg til vanlige våpen, kan spillerne bygge sine egne konstruksjoner i spillet, som gir fordeler mot motstanderne. Fjeld Olsen tror ikke Epic Games vil endre altfor mye på dette konseptet.

– Det kommer nok ikke til å gå så langt fra formelen. Grunnmekanikkene vil nok være ganske like. Jeg tror at hvis man kommer tilbake og alt er annerledes, vil en del bli ganske sure.

Han tror likevel at det vil komme noen nyheter når spillerne igjen får tilgang til spillet:

– Man vil kunne se noen nyheter, som at man nå kan svømme. Særlig det nye kartet vil være en stor endring for alle som spiller spillet.

Usikkerhet rundt estetiske endringer

Spillmodusen “Battle Royale” er gratis å installere, og finansieres via mikrotransaksjoner inne i spillet, der spillerne kan betale for estetiske endringer i spillet. Hva Epic Games velger å gjøre med dette, nå som de på mange måter vil starte på nytt, vet Fjeld Olsen ikke.

– Dette har ikke Epic Games sagt noe om. Det er en balansegang mellom å gi spillerne noe nytt å bruke penger på, og det å tilfredsstille folk som har brukt penger, sier han.

Fjeld Olsen tror likevel at de som har punget ut, vil få beholde det de har kjøpt:

Hvis ikke det skjer, blir det folkeopprør.

Rune Fjeld Olsen

 

– Jeg tipper at folk får beholde det. Hvis det ikke skjer, blir det folkeopprør, og særlig mange sinte foreldre. Du kan jo forestille deg millioner av sinte tolvåringer som begynner å grine fordi greiene deres er borte. Det tror jeg Epic Games vet, forteller spilleksperten.