Et betydelig samarbeid mellom Mental Helse Ungdom, Mer Film og NFkino. Foto: Anastasia Møyland

Spesialvisning av «Disco»

Torsdag 10.oktober valgte Saga kino å markere verdensdagen for psykisk helse med en spesialvisning av filmen Disco». Formålet deres var å samle en kinosal full av mennesker som ville markere at mental helse er viktig å snakke om. 
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 18:52

Verdensdagen for psykisk helse fokuserer på psykiske utfordringer som både unge og voksne sliter med. Av den grunn oppfordres alle til å bruke dagen på noe man selv vet er godt for sin psykiske helse. Årets motto for dagen er «gi tid», nettopp fordi det er viktig å huske på når det ellers er så travelt i hverdagen. Alle oppfordres til å bruke tid på å styrke hverandre psykisk. 

Psykisk helse

Tale Krohn Engvik, også kjent som Helsesista, var blant de som valgte å ta turen til Saga kino på verdensdagen for psykisk helse. Engvik forteller at hun ville se filmen fordi den handler så sterkt om noe hun bryr seg mye om, nemlig psykisk helse. 


Tale Krohn Engvik (kjent som Helsesista) er hele Norges helsesøster i sosiale medier.

Foto: Anastasia Møyland 

- Når jeg så denne filmen, kjente jeg på veldig mange følelser som ungdommer har fortalt meg om. Det er viktig å ikke overse alle de forskjellige typer vold mange opplever. Selv om denne filmen er veldig sterk å se, er den også utrolig viktig. 

Videre forteller Engvik at det var krevende å se filmen. Hun syns det var en tøff film, og tenker at den setter i gang mange følelser reaksjoner i mennesker som ser den. 

Sette i gang diskusjoner

Helsesista tror denne filmen kan være til hjelp for noen som sliter psykisk. Hun håper at de som sliter psykisk tør å si det til noen. 

- Det er dessverre ingen selvfølge å finne noen som både ser og lytter til deg. Det syns jeg er utrolig trist, men jeg håper at denne filmen kan sette i gang diskusjoner om hvordan vi møter hverandre som mennesker. Jeg tenker det er mange ting vi kan bli flinkere til i møte med mennesker, sier Helsesista.

 

 

 

 

Emneord: