Olav Schewe holder foredrag for læringsvillige studenter Foto: Sophia Zhichkina

Eksamenshjelp for studenter

9. oktober holdt Olav Schewe et foredrag på OsloMet under Studer smart-uka. Målet var å hjelpe studenter med å takle eksamener og andre oppgaver.
Onsdag, 9 oktober, 2019 - 21:27

– Jeg opplever at det er veldig stor interesse for studieteknikk og læring. Det er mange som bruker mye tid på studiene, og som har hobby og jobb ved siden av der de trenger å ta i bruk gode teknikker, sa Schewe etter foredraget.

Ikke like nyttig for alle

Over 70 studenter møtte opp for å høre på foredraget. Schewe ville formidle hvordan gode resultater i studiene ikke trenger å være påvriket av genetikk, men heller studieteknikk. Han ønsket også å inspirere og motivere studentene til å bli bedre. Det var blandete reaksjoner etter foredraget. Per Asle Wisur sa at han ikke hadde lært noe nytt, og at han allerede hadde kjennskap til flere av studieteknikkene. Han var i praksis, og godt ferdig med mange skriflige eksamener.

Tre studenter fra førsteåret ved utviklingsstudie hadde andre oppfatninger av foredraget.

– Jeg syns det var veldig bra og lærerikt. Jeg ble introdusert for en ny metode som jeg ikke helt visste om, fortalte Anna Viktoria Mosseng.

– Har dette gjort slik at dere føler dere bedre rustet til eksamen?

– Det har i hvert gjort meg mer bevisst på hvordan jeg bruker tiden min når jeg leser og når jeg skal studere, svarte Ragnhild Jakobsen.

Endte opp på drømmeskolen 

Schewe har drevet med disse foredragene siden 2014, og han føler han har fått god respons fra studenter. Da han selv var student hadde han et sterkt ønske om å gå på Oxford, en skole han trodde bare var for de som var genetisk anlagt. Etter at han oppdaget at gode resultater kunne oppnås gjennom gode studieteknikker, endte han faktisk opp på drømmeskolen, nemlig Oxford.