REGNVÆR: Det blir noen populære dager for paraplyene denne uken. Foto: Cecilie Helgedal

Er du klar for regn?

Den kommende uken er forutsett å by på store mengder nedbør. Har du gjort klar paraplyen og gummistøvlene?
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 21:50

Ifølge Yr sin værstatistikk for fjoråret, var den totale mengden nedbør i oktober 2018 38,6 millimeter. Dette er en sterk kontrast til denne ukens nedbørforventninger alene. 


GRÅTT VÆR: De fleste ute rundt storbyuniversitetet går enten under en paraply eller med hette på hodet for å skjermes mot regnet. Foto: Cecilie Helgedal

Nedbør de neste dagene 

– Det antydes å komme mellom 70 og 80 millimeter nedbør i Oslo-området fra midt på dagen i dag (15. oktober), frem til samme tidspunkt tirsdag neste uke, melder statsmeteorolog Espen Biseth Granan ved Værvarslingsavdelingen på Blindern. 

Joggesko


CAMPUS: Studenter på OsloMET har med paraply, men bytter ikke ut joggeskoene for gummistøvler. Foto: Cecilie Helgedal

Til tross for de store nedbørsmengdene som er meldt for den kommende uken, velger fortsatt mange studenter ved OsloMET å bruke joggesko i stedenfor gummistøvler. 

Forberedt på regn


FORBEREDT: Bie-Drivdal har på fullt antrekk av regntøy, regntrekk på sekken og hansker i et forsøk på å trosse regnet. Foto: Cecilie Helgedal

Doktorgradstipendiat på senteret for profesjonsstudier på Oslomet, Arnhild Bie-Drivdal, sier hun er beredt på regnet, og tar fortsatt sykkelen fatt til og fra jobb.

– Ta bilde av meg i aksjon, sier Bie-Drivdal og slenger seg på sykkelen i regnværet. Hun vil komme tørrskodd hjem.