Den mørke siden av finansbransjen kommer frem i serien "Exit" gjennom karakterene Henrik (Tobias Santelmann), Jeppe (Jon Øigarden), Adam (Simon J. Berger) og William (Pål Sverre Hagen). Foto: Ingeborg Klyve

Exit-ekstase

Over 1 million har sett den første episoden av NRKs Exit. Hvorfor er serien så populær?
Fredag, 11 oktober, 2019 - 23:17

– Folk vil ha innblikk, mener NRKs produsent Vegard Stenberg Eriksen. 

– I utgangspunktet prøvde vi å få opp seertallene blant menn 30-40 år, siden mange av de heller velger å se på fotball på andre kanaler. Tallene til NRK viser at nordmenn i alle aldre har sett på serien så langt. Alt fra ungdom til pensjonister viser interesse for serien om finansverdens mørke sider, forteller Eriksen.  

Opplysningsoppdrag

Eriksen mener at historiene til de fire mennene fra finansmiljøet er viktige historier å fortelle.

– Det er NRKs oppdrag egentlig, fortsetter Eriksen.

I «Exit» møter vi på karakterene Jeppe, Henrik, William og Adam. Festing, prostituerte, kokain og alkohol er det som preger hverdagen deres. Gjennom de 8 episodene får vi et innblikk i den sjokkerende livsstilen til finanseliten i Norge.

– I denne serien kommer identifikasjon til å være noe fraværende, sier produsent Eriksen.

Han forteller videre at man pleier å skille mellom facinasjon og identifikasjon, og i dette tilfellet kommer det siste til å være noe fraværende. Serien har ikke blitt laget for å skape et «wow» moment i finansverden, men heller for å vise samfunnet rundt hva som skjer bak lukkede dører.

– Når det kom til oppbygging av karakterene, var det et viktig moment for NRK å finne en forfatter som var moden nok til å håndtere dette materialet, ifølge Eriksen.

Ny sesong?

Det har ikke blitt bekreftet med sikkerhet at noen ny sesong av den populære serien «Exit» kommer. Derimot kunne Eriksen avsløre at en eventuell ny sesong vil bygge videre på de fire hovedkarakterene.

– Det er hovedsakelig ikke opp til meg, men heller forfatteren vår Øystein Karlsen, sier Eriksen.

– Karlsen sitt ønske er å formidle, ikke sjokkere. Da er sjansen for en fortsettelse av Jeppe, Adam, Henrik og William sin verden, mulig.

Emneord: 
Tags: