Festpremieren til Maleficent ble arrangert på Colosseum kino. Foto: Amir Ali Zare

Maleficent får knallhard kritikk

Alle setene på Norges største kinosal var utsolgt under premieren av Maleficent: Mistress of Evil. Internasjonale anmeldere mener at filmen ikke lever opp til forventningene.
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 16:00

Tidligere regissør for filmer som Kon-tiki og Pirates of the Caribbean, Joachim Rønning er tilbake med sin nye film, Maleficent: Mistress of Evil. Hollywoodfilmen har stjernen Angelina Jolie(44) i hovedrollen.

Største kinosalen i Norge som er på Colosseum kino var fullt med folk i alle alder for å se på Joachim Rønning sitt nyeste film med selve regissøren. inngangen til Colosseum var designet med fargerike blomster og balder med en grønt teppe som ledet til en Maleficent backdrop. 


Blader dekket inngangen til Colosseum kino. Foto: Amir Ali Zare

Får knallhardt kritikk

Nyeste filmen til Joachim Rønning har fått knallhardt kritikk av store anmeldere som The Guardian og Variety. Etter førpremierene rundt hele verden, har anmeldelsene startet å komme inn og de ser ikke bra ut for den norske regissøren.

To av de største britiske avisene The Guardian og The Independent har begge gitt karakter 2 ut 5 til nyeste filmen til Joachim Rønning. De har gitt mye ros til filmens skuespiller som Angelina Jolie og  Michelle Pfeiffer, men gir masse kritikk til filmens manus og struktur og mener at Rønning har prøvde å kopiere den kjente amerikanske tv-serien (Game of Thrones).

I Guardian sitt anmeldelse melder det at «CGI-kampene dreper historien», og det er en av hovedgrunnene for lave karakteren. De mener at «filmen blir verre og verre etterhvert, filmen starter med å vise de forskjellige karakterene i filmen og gir de morsomme ting å si, men slutter med en krig scene som alt ble laget i CGI og ser mer ut som et Marvel superhelt film.» 

VG gir filmen terning 3 mens NRKP3 gir filmen terning 5 og mener at filmen er «et fornøyelig eventyr». 


Alle som skulle se på premieren til Maleficent måtte legge mobilene sine i en konvolutt. Foto: Amir Ali Zare

Flere kjendiser og bursdagssang

Flere norske kjendiser var på plass for å se på siste filmen til Joachim Rønning. Blant dem var Juliane Snekkestad (23) samme med kjæresten sin Marius Borg Høiby (22). Juliane har en mindre rolle i den nyeste filmen til Rønning. Tidligere fotballspiller John Carew var på plass også for å se på filmen sammen med regissøren.

Ved inngangen til kinosalen var det vakter som delte ut konvolutter hvor mann måtte legge inn mobilen sin før man går inn så folk kan ikke ta opptakk av filmen. Etter at alle samlet seg i salen, holdte regissøren Joachim Rønning en liten tale for publikum.

Etter talen, Rønning spurte faren sin som satt i publikum til å gå ned og være med han på scenen, faren til Joachim tok med seg en guitar og de startet å synge bursdagssang for moren til Joachim og publikumet startet å synge sammen med dem.