OPPUSSING: Storgata skal pusses opp for 676 millioner. Det er satt til å være ferdig i 2021. Foto: Live Austgard

Frykter nedgang grunnet oppussing

Det er veiarbeid i Storgata, og flere butikker frykter nedgang i vekst grunnet bygningsarbeid utenfor butikkdøren.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 09:14

I September i år stengte all trafikk i Storgata for opprustningen, og vil være stengt i to år. Flere butikker er bekymret for framtiden de neste årene. Daglig leder for plantasjen, Olav Andersen, frykter nedgang i vekst for butikken når veiarbeidet pågår. 

– Vi har allerede merket en forskjell siden oppussingen startet. Tallene fra i fjor på denne tiden viser også til at det er en nedgang der. Vi ser og en betydelig forandring i trafikk av mennesker utenfor døren. Det er rett og slett bare mindre folk i gaten, sier Andersen. 


Daglig leder Olav Andersen har vurdert å bytte lokalet fram til bygningsarbeidet er ferdig. Foto: Live Austgard

Nabobutikk Krogh-optikk og Revir frykter likeledes en nedgang med en usikker fremtid i vente. 

I 2021 vil det komme et nytt trikkestopp som butikkene derimot ser lyst på. 

– Det vil nok være en positiv ting, da blir det mye folk utenfor som er bra for oss, sier Andersen. 

Hele Storgata skal rustes opp. Den nye gata skal få: 

● Nye og bredere fortau

● Nye holdeplasser 

● Nytt gatedekke med nye trikkesporI deler av gata vil også vann- og avløpsnettet skiftes ut. Anleggsarbeidet vil ta rundt 30 måneder.

Kilde: Oslo Kummune 

Stopp i all trafikk

Storgata er en av byens viktigste kollektivgater med fire trikkelinjer og flere store bussruter. Ifølge Bymijøetaten er det flere steder smalt fortau, dårlig veidekket og dårlig veifundament.

For å kunne tilby et godt trikketilbud har Oslo kommune besluttet å kjøpe inn nye trikker. Disse kommer gradvis inn fra 2020.

Det blir lagt nytt fundament og ny infrastruktur til trikken, som en del av dette arbeidet. Annleggsarbeiderne startet i November 2018, og er satt til og være ferdig i 2021.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), sier dessuten i en kommentar til Nettavisen at det er nødvendig å ruste opp gata.