Impro-gruppa "Nesten lættis" skal opptre på en uvanlig scene, med Operaen og Barcode i bakgrunnen. Fra venstre til høyre: Hanna Dahl, Oskar Fjørtoft, Jesper Lange, Daniel Pedersen, Anne Skålid, Karl Georg Kaasbøll, Kjetil Jore Foto: Sophia Zhichkina

Glovarmt show på SALT

Onsdag 30. oktober var det duket for improshow i en sauna. Aldri før har impro-gruppen fremført i 48 varmegrader.
Fredag, 1 november, 2019 - 11:38

Arangementet er et samarbeidsprosjekt mellom “Nesten lættis” og “SALT art & music”. Da dørene åpnet 18:00 fyltes saunaen med badedraktkledde og forventningsfulle gjester.En time senere, med Broiler over høytalerne, var showet i gang .


Vannbeholderne, plassert ved inngangen til saunaen, kunne gjestene benytte seg av i pausene. Foto:Sophia Zhichkina 

Iskalde pauser

Showet ble presentert i intervaller. Underholderne holdt på i tre omganger med pauser i mellom. Omgangene varte omlag tjue minutter, med ti minutters pauser. Både underholderne og publikum fikk mulighet til å kjøle seg ned i pausen, enten gjennom å kjøpe seg noe kaldt å drikke, ta en kald dusj, eller hoppe i havet.

Kveldens impro-gjeng besto av Anne Bolstad Skålid, Daniel Kval Pedersen, Jesper Lange og Oskar Fjørtoft, som improviserte med mye entusiasme. Showet gikk ut på at improvisatørene måtte begi seg på ulike “spill”, der publikum fikk velge utfallet av scenene.

Hva er et improshow?

  • Improshow er en forkortelse for improvisert show.
  • Improvisasjon kommer av det italienske ordet improvviso, som betyr uventet. kilde
  • Når noen improviserer finner de på alt der og da. det er derfor ikke noe manus, og utfallet kan bli fantastisk men også katastrofalt. 
  • (Kilde: SNL.no)

 

Helt annen opplevelse

Journalen spurte to fra publikum og en av improvisatørene om saunadebuten sto til forventningene. Da fikk vi tak i Ane og Amalie, og improvisatøren Oskar Fjørtoft. 

– Hva synes dere om showet?

– Det er jo en helt annen opplevelse, så hele konteksten gjør det gøy, veldig varmt. Sånn helhetlig er vi positivt overrasket, svarte Ane og Amalie.

– Oskar, hvordan føler du det har gått?

– Det er jo en veldig rar ting å spille i en badstue, men jeg syns det var veldig gøy. Virka som publikum var med, også var det deilig å bade etterpå, det blir jo varmt. Alt i alt er vi fornøyde.

Dattera til hagen

Når “Nesten Lættis” ikke opptrer i saunaer holder de til på Dattera til Hagen. Impro-gruppen arrangerer alt fra revy til høytidshyllester. De har holdt på en stund, og er på sin tredje sesong.