Fra taxi til sykkel: Det skal legges bedre til rette for myke trafikanter i Holbergs gate. Foto: Andreas Brattåker Støyva

Holbergs gate får sykkelfelt

I går startet det planlagte asfaltarbeidet i Holbergs gate. Sykkelfeltet er et ledd i Oslo kommunes plan for å løse morgendagens utfordringer i hovedstaden.
Onsdag, 30 oktober, 2019 - 10:34

Får sykkelfelt

Oslo kommune kan opplyse om at det i Holbergs gate skal etableres sykkelfelt i nordøstgående retning mellom Pilestredet og Sofies gate. Ifølge kommunen er det nødvendig å tilrettelegge for gående og syklende i byen. Sykkelfeltet er et eksempel på hvordan de ønsker å løse utfordringene tilknyttet befolkningsvekst, transportbehov, luftkvalitet og arealbruk i Oslo.


Arbeidet foregår i høyt tempo, og på bare noen minutter er den gamle asfalten utenfor Radisson Blu borte. Foto: Andreas Brattåker Støyva

Ingeniør og Oslo Kommune sin utsending, Patrycja Lukas, følger nøye med mens arbeidslaget fjerner gatens kumlokk og andre hindringer.

– Alt som ikke er asfalt må fjernes før asfaltfreseren kan sette igang, forklarer Lukas. Ifølge Oslo Kommune sine nettsider skal arbeidet med å asfaltere Holbergs gate fra St.Olavs gate til Edward Strøms gate foregå fra 29.10 til 31.10, og bare på dagtid.

Hva skal dere egentlig gjøre her?

– Nå skal vi først fjerne gammel asfalt, før vi skal legge ny. Taxiholdeplassen som er her idag flyttes rundt hjørnet her til St.Olavs gate, mens her hvor vi står vil det komme rød asfalt og et sykkelfelt, sier Lukas mens hun viser hva som er hvor på plantegningen.

Mye utstyr, liten plass

Arbeidet i den trange gaten utføres av Asfalt Remix AS og Vaktmesterkompaniet. Bedriftene tilbyr tjenester som fresing, graving og asfaltering. Det meste av tungt utstyr til fresing av asfalten står Asfalt Remix AS for. I morgen skal etter planen Vaktmesterkompaniet legge ny asfalt på den freste overflaten.


FRES: Den enorme asfaltfreseren står bedriften Asfalt Remix AS for.

Foto: Andreas Brattåker Støyva

Endringene i Holbergs gate er et av flere tiltak som vil vil korte ned kryssningsavstanden for gående og senke hastigheten på biltrafikken. Dette håper kommunen skal bedre trafikksikkerheten for gående. Forhåpentligvis kan man se resultatet av arbeidet allerede på torsdag.

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: