Andrea Madsen hos Vero Moda viser frem deres bestselgende plagg denne høsten. Foto: Julie Sandbraaten

Høstmoten på Karl Johan

Kåper, frakker, skjerf og boots dominerer denne høsten og vinterens motebilde. Vi tok turen til Karl Johan for å høre om årets bestselgere i tre populære butikker.
Onsdag, 30 oktober, 2019 - 14:23

Karl Johan er en av de mest travle handlegatene i Norge. Gaten strekker seg fra Jernbanetorget til Egertorget og inneholder mange lett gjengkjennelige butikker. Blant disse finner vi Vero Moda, Bikbok og Jack&Jones. 

Strikk og bukser

På Vero Moda møtte vi av Andrea Madsen. Hun forteller at deres bestselgere denne høsten er tjukke kåper og teddy jakker. En av basicvarene deres selger også ekstremt godt, nemlig flared jeans.

– Jeg tror folk har blitt lei av skinny-fit jeans. Flared jeans er litt mer lekent og gir antrekket det lille ekstra, forteller Madsen


Stine Jørgensen viser frem butikkens strikk og bukser. Foto: Julie Sandbraaten

Det er rolig i BikBok butikken hvor vi møter Stine Jørgensen. Hun mener at Bikbok sine plagg representerer moten denne høsten ganske godt.

– Det går mye i strikk og gode myke bukser. Strikk med glidelås har også blitt ekstremt populært hos oss. Jeg syntes det nesten er vanskelig å finne noen favoritter i butikken nå, vi har så mye fint!

Skinn og plattformhæler

Elise Alexandra Gulbrandsen jobber som journalist i MinMote, motesatsningen til VG. Hun forteller at høstens mote representerer mye ting vi har sett i tidligere år.

– Store tunge kåper, jordtoner, boots og boblejakker har alltid vært populært blant nordmenn. Vi har sett en liten økning blant salg av kåper men ellers er det ganske mye likt.

Men hun bekrefter at det er noen nye trender spesielt for i år. 

– Boots med plattformhæler er en ny vri på den tradisjonelle “støvelen”. Skinn har også plassert seg godt i høstens motebilde. Det er ikke vanligvis slik at vi ser nordmenn kledd i skinn fra topp til tå ute på Karl Johan, men vi har absolutt sett en økning i bruken av både skinnjakker og skinnbukser.

Maskulint, men classy


Ben Richard Arnoldsen har merket populariteten av frakker blant menn. Foto: Julie Sandbraaten

Men hvordan er motebildet hos menn denne høsten?

– Generelt er jakker den store tingen i år. Vi selger absolutt mer av frakker denne høsten, sier Ben Richard Arnoldsen fra Jack&Jones. 

Han setter sammen et antrekk som han mener representerer den mest populære stilen i år. Han beskriver stilen som maskulin og classy.

– En ensfarga turtleneck, skjerf og frakk kan man ikke gå feil med i år. Kast inn et par boots og noen skinny jeans så er du absolutt ikke den verst kledde i gjengen.