Joaquin Phoenix spiller den mislykkede stand-up komikeren i Gotham City, en by med store klasseforskjeller og økende kriminalitet. Foto: Ingvild Lunde
Premiere på "Joker":

Skaper stor debatt

I Oslo var det hele 92 000 som så filmen “Joker” i åpningshelgen. Filmen har allerede skapt stort engasjement blant publikum, flere mener nemlig at filmen kan bidra til økende kriminalitet.
Lørdag, 12 oktober, 2019 - 12:53

Den 4. oktober hadde den svært omdiskuterte filmen “Joker” premiere i Norge. Filmen, som allerede har blitt belønnet med den gjeve Gulløven under filmfestivalen i Venezia, er regissert av Todd Phillips. Etter at filmen hadde premiere, har det haglet kritikk mot filmen og dens voldelige innhold og potensiale til å inspirere til vold. 

I hovedrollen finner vi Joaquin Phoenix, som spiller Arthur Fleck, en mislykket standup-komiker som har flere mentale lidelser. Han sliter med å finne sin plass i samfunnet, og tyr etter hvert til vold, og sammen med andre misfornøyde innbyggere, skaper de et opprør med fatale konsekvenser. 

 

Emneord: 
Tags: