Vilde Henningsgård ble den utvalgte studenten til å delta på arrangementet. Foto: Sofia Björlin

Lørdagsrådet til OsloMet

I dag kommer Lørdagsrådet i P3 til OsloMet for å markere Verdensdagen for psykisk helse.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 10:33

Studentparlamentet på OsloMet har med seg Lørdagsrådet i P3 for å feire Verdensdagen for psykisk helse. Dette blir andre året rådet kommer til OsloMet, for å besvare publikums innsendte problemstillinger. Klokka 12 på Studenthuset vil blant annet Live Nelvik, svare på spørsmål live fra publikum. Årets tema er: “gi tid”.

Ufarliggjøre psykisk helse

– Målet med Verdensdagen er å skape bevisstgjøring rundt psykisk helse. Det er mange som ser på psykisk helse som noe litt skummel, sier Vilde Henningsgård.

Henningsgård er nestleder i Studentparlamentet, og skal selv delta i panelet for å svare på spørsmålene. 

– Det å ufarliggjøre psykisk helse med humor er med på å ta det ned på bakkenivå, og det kan bidra til at folk blir litt mer komfortable med å snakke om hvordan de har det, sier Henningsgård.

Gi tid

Årets tema for Verdensdagen oppfordrer til å ta tid til sin egen psykiske helse, og understreker også nøkkelord som oppmerksomhet og tilstedeværelse.

– Det handler om å være til stede. Når du er med vennene dine, er du med dem? Eller er du på mobilen din? sier Henningsgård

Hun synes det er bra at et slikt arrangement skjer på skolen, og at studenter kanskje lar seg inspirere til å gjøre noe for den psykiske helsen sin og bryte tabuer.