Står sammen: Mange møtte opp på minnesmarkeringen for Johanne. Foto: Silje Natland Apeness

Markering mot rasisme

Rundt 1000 personer samlet seg for å minnes Johanne Zhangjia Ihle-Hansen.
Fredag, 11 oktober, 2019 - 12:57

Onsdag 9. oktober arrangerte Utenlandsadoptertes politiske utvalg (UAPU) og Antirasistisk Senter en markering mot rasisme til minne om Johanne Zhangjia Ihle-Hansen som ble drept 10. august tidligere i år.

Barndomsvenninne

Blant appellantene var Johannes barndomsvenninne, Catarina Annabelle Fuhoung Redisch. I sin appell fortalte hun om minnene med Johanne og hvordan hun var som person. 

– For meg var hun jo så fryktelig mye mer enn “hun som ble drept av stebroren sin fordi hun var adoptert fra Kina”. Så jeg har forsøkt å tenke på hva hun hadde villet at dere skulle vite om henne, sa Redisch før hun beskrev Johannes ønske om fred på jord, at hun var opptatt av toleranse, ytringsfrihet og menneskeverd, og en kunstnerisk, fantasifull og morsom person. 

– For meg vil hun alltid først og fremst være Johanne, min venn Johanne.

Mange tilsluttede

Nærmere 70 organisasjoner viste sin støtte og sluttet seg til markeringen. Blant disse var Adopsjonsforeningen Verdens Barn, Human-Etisk Forbund, Oslo Mot Rasisme, Kinaforeningen og flere politiske partier og ungdomspartier. Al-Noor Islamic Centre, som selv ble angrepet av Johannes drapsmann 10. august, var også til stede og deres representant Tanya Begum holdt appell på markeringen.

 

Emneord: