De første som kom fikk servert gratis lunsj av SiO. Foto: Anna Tørressen.

Markerte verdensdagen med gratis lunsj

Mange studenter møtte opp på lunsjarrangementet til OsloMet, Kjeller i anledning Verdensdagen for psykisk helse.
Fredag, 11 oktober, 2019 - 11:12

Tema for årest Verdensdag for psykisk helse den 10. oktober var Gi tid. Kampanje har som mål å oppfordre alle til å bruke tiden på noe som er godt for den psykiske helsa. Under lunsjarrangementet var det muligheter for å delta på aktiviteter, og gratis lunsj ble delt ut til de hundre første studentene. Det var godt oppmøte av studenter som både forsynte seg av lunsj og spilte fotball-dart. 

– Morsom vri på et seriøst tema 

Nestleder i studentparlamentet Marius Toresen hadde forventninger om at det skulle komme i hvert fall hundre studenter på arrangementet i dag. 

– Vi serverer til det er tomt, og har gitt SiO en bestilling på hundre personer. Da går vi ut fra at det er nok mat, og at det kommer mange folk. Vi vil jo helst slippe å kaste mat, sier han. 

Hvorfor har studentparlamentet valgt å markere Verdensdagen for psykisk helse på denne måten her? 

–Nei, det er for å gjøre en litt morsom vri på et seriøst tema. Vi tror det dekker mange ting på en gang. Det er både gøy og moro samtidig som man får gratis mat og gode samtaler, sier Toresen. 

Tror dere at dette arrangementet vil føre til at flere studenter ønsker å sitte sammen her og spise mat på vanlige dager også?

– Det håper jeg virkelig, og jeg håper at dette blir husket også. Det hadde vært fint hvis folk ble flinkere til å se hverandre, fordi psykisk helse er jo noe som ikke er så synlig. Jeg håper at folk blir litt mer opptatt av å se hvordan menneskene rundt dem egentlig har det, avslutter han.

Viktig å være åpen om psykisk helse

Flere studenter benyttet seg av tilbudet med gratis lunsj. Sykepleierstudentene Ingrid, My og Hedda synes lunsjarrangementet var en fin måte å markere dagen på.  

– Det er veldig viktig å være mer åpen om psykisk helse da dette har vært veldig tabubelagt i mange år. Både det psykiske og fysiske er viktige deler av menneskers helse, sier Hedda. 

 Har dere snakket med noen i dag som dere ikke kjenner fra før av? 

 Vi prater jo med deg nå, ler jentene. Ellers har vi snakket litt med de på stands, men det er ikke så lett å ta kontakt med folk man ikke kjenner. Det er jo ikke alle som liker å snakke med ukjente heller, sier de.