Nerver skapte følelsesladde scener da Oppsal kjempet seg til seier. Foto: Siri Jonhaugen.

Oppsal vant byoppgjør

Kampen om Oslo ble avgjort med scoring for de blå i siste sekund. Oppsal tok med seg de to poengene fra den jevne kampen mot nyopprykkede Aker Topphåndball.
Mandag, 14 oktober, 2019 - 14:27

Søndag 18:00 var det duket for byoppgjør mellom Oppsal og Aker Topphåndball i Rema 1000-ligaen. Kampen fant sted i et fullsatt Oppsal arena.

Oppsal startet best med ledelse i første omgang. Ledelsen varte helt til til minutter ut i andre omgang da Aker etter to kjappe scoringer utlignet til 17-17.

Selv med en ledelse 20-19 med fem minutter igjen, jobbet Oppsal seg til seier i siste sekund. Stillingen ble til slutt 22-21 til de blåkledde.

Best i første oppgjør

Søndagens seier var Oppsals første denne sesongen. På egen Instagramkonto skriver de “Idag var vi det sterkeste laget i lokalderby mot @aker.th !! Viktige 2 poeng, med stillingen 22-21.” Aker har på sin side ikke uttalt seg på instagram.

Oppsal har etter seks kamper spilt en kamp uavgjort, en seier og fire tap. Med dette ligger de på 10. plass på tabellen.

Nyopprykket

Aker er i år nyopprykket til Norges øverste divisjon, Rema 1000-ligaen. Dette er første gang de er i eliteserien. Aker er et resultat av et samarbeid mellom Ullern og Njård. Klubbene valgte i 2016 å etablere en toppsatsning som skulle foregå i Aker. Breddesatsningen og barnehåndballen spilles i de to samarbeidsklubbene.

Etter seks spilte kamper står Aker med tre seire og tre tap og har med dette inntatt 6. plass på tabellen.

Returoppgjøret mellom Oppsal og Aker spilles 8. februar 2020.