Sagene kirke arrangerer ukentlige orgelkonserter i den nygotiske Oslo-kirken. Foto: Jakob Bjørnøy

– Orgelmusikken vil aldri dø

Kantor Stein Skøyeneie er ikke bekymret for orgelmusikkens framtid. Denne uken spiller han konsert under Oslo orgelfestival.
Onsdag, 9 oktober, 2019 - 17:14

For tredje år på rad arrangeres Oslo orgelfestival. Den norske kirke inviterer oslos innbyggere til 18 orgelkonserter i 14 lokale kirker. I Sagene kirke har rundt 80 høstkledde osloboere tatt turen innom. Her er konserten gratis.

– Oslo orgelfestival er en stor gave til Oslo by og også til Norge, sier kantor Stein Skøyeneie.

Det er han som står for musikken i dag. Orgelmusikken i Norge har tradisjonelt vært assossiert med kirkemusikk og salmesang i Den norske kirke. Men, som kjent er medlemstallene i kirkesamfunnet på vei nedover. Det er ingen grunn til bekymring på orgelmusikkens vegne, mener Skøyeneie.

– Musikken som er skrevet for orgel er eviggrønn, sier han.