BREDT UTVALG: Skolebiblioteket på bygg P48 tilbyr bøker av forfattere i særklasse. Foto: Cecilie Helgedal

Oslomet-studenter leser litteratur i Nobelpris-klasse

Skolebiblioteket tilbyr bøker av Nobelpriskandidater, og statistikken viser at studentene benytter seg av det.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 12:30

Forfatterne Margaret Atwood og Anne Carson var blant favorittene til å vinne Nobels litteraturpris i år, men endte ikke opp med prisen. 

Statistikk hentet fra biblioteket i bygg P48 sine egne arkiver, fra 2015 til i dag, viser at alle bøkene som tilbys av Atwood og Carson, er lånt ut minst én gang av studenter på Oslomet. Romanen “The Handmaid’s Tale” av Atwood har blitt utlånt femten ganger. 


POPULÆR: Atwood sine bøker er de mest utlånte hos biblioteket i P48-bygget, ut av de nevnte forfatterne i denne saken. Foto: Cecilie Helgedal Cecilie Helgedal

Utstilling av Nobelprisvinnerbøkene 

På spørsmål om de ansatte i biblioteket planlegger å fremheve disse forfatternes bøker, svarer spesialbibliotekar Tone Berg Knudsen:

– Vi pleier alltid å lage en utstilling rundt Nobelprisvinnerne i biblioteket. Det vil jeg tro de andre bibliotekene på Oslomet også vil gjøre. 


SPESIALBIBLIOTEKAR: Tone Berg Knudsen er en av de ansatte som sørger for å opplyse studentene om Nobelprisvinnerne i litteratur ved å sette opp en utstilling. Foto: Cecilie Helgedal Cecilie Helgedal

Stor representasjon av kvinnelige forfattere

Margaret Atwood, Anne Carson, Maryse Condé, Jenny Erpenbeck, Marilynne Robinson og Ludmila Ulitskaja var blant de mest omtalte forfatterne i tiden før Nobelprisvinnerne for både 2018 og 2019 ble publisert. I forhold til tidligere års forhåndsfavoritter, var det uvanlig mange kvinner representert denne gangen. 


BELESTE STUDENTER: Statistikken viser at studentene ved OsloMET leser internasjonal litteratur av anerkjente forfattere. Foto: Cecilie Helgedal Cecilie Helgedal

Biblioteket i bygg P48 tilbyr bøker fra alle de nevnte kvinnelige forfatterne, enten i form av fysiske bøker eller på nett. 

Vinnerne av Nobelprisen i litteratur ble til slutt Olga Tokarczuk for 2018, og Peter Handke for 2019.