Et universitet for alle

Det er blitt lagt ledelinjer på OsloMet campus. Ledelinjene skal gjøre det lettere for blinde og svaksynte å orientere seg.
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 10:49

Tirsdag 15. oktober satt to arbeidere og monterte noe på gulvet i Pilestredet 48.

På spørsmål om hva de gjorde, svarte Håvard Ellefsen: - Nå lager vi ledelinjer for blinde og svaksynte slik at de skal kunne orientere seg fritt rundt bygget her uten hjelp fra andre.


Håvard Ellefsen og Aleksander Edvardsen legger ledelinjer i Pilestredet 48.

Foto: Sophia Zhichkina 

Mange skader seg

I gjennomsnitt har over 700 000 nordmenn årlig uhell i trapper eller ved kanter. Dette resulterer i 68 000 bruddskader, 41 000 hodeskader og over 100 000 legebesøk. Det å gi blinde og svaksynte mulighet til å bevege seg trygt uten frykt for skader, er en prioritet for blindeforbundet. I følge nettsiden Blindeforbundet.no er deres overordnede mål å skape samfunnsmessig likestilling blant blinde og svaksynte.

OsloMet tar grep


Asbjørn Seim, direktør ved OsloMet Iphone: Sophia Zhichkina

Journalen kom i kontakt med Asbjørn Seim, direktør i divisjon for digitalisering og infrastruktur. Seim bekrefter at det er viktig med trygghet og like muligheter for alle som ønsker å besøke campus. Derfor har OsloMet planlagt et prosjekt, hvor det blant annet bli lagt ledelinjer i alle fasiliteter tilhørende universitetet. Dette vil trå i kraft i løpet av neste år.