Vestkanttorvet som feirer 30 år har noe for en hver. Her kan du få tak i servise og klær, eller boller og brus om du vil. Foto: Sofie Knobel Breiby

Vestkanttorvet- 30 år i år

På hjørnet av Professor Dahls gate og Neuberggata ligger brukt-, antikk- og klesmarkedet Vestkanttorvet. Dette er Oslos eldste bruktmarked og har i år 30 års jubileum.
Lørdag, 12 oktober, 2019 - 20:00

Vestkanttorvet ble startet opp av Ingrid- Anne Minde i 1989. Her kan man få kjøpt alt fra antikk til eksklusive designerklær. Hver lørdag, fra mars til desember, er markedet åpent for brukthandel. 

Et marked i forandring


Ingrid-Anne Minde brenner for bruktmarked. Foto: Privat

Ingrid Anne Minde startet opp markedet sammen med to andre, men i dag er det kun hun som driver torvet. 

– Da man reiste til andre storbyer så var det alltid markeder, men det fantes ikke i Oslo, sier Minde om hvorfor de opprettet Vestkanttorvet. 

Minde forklarer at torvet har forandret seg gjennom tidene. Da de startet var det mye brukt antikk og lite klær.

– Litt sånn hippiemarked, kan du si. 

De siste åtte, ni årene har det tatt av med klessalg, etter at det har blitt en trend å kle seg i bruktklær. Slik var det ikke før.

– Da var det jo litt sånn at man ble sett rart på om man gikk i noe som var brukt. Man ville jo helst ikke arve noe heller, sier Ingrid-Anne Minde. 

Det er fler som selger klær og færre som selger antikk, men dette går i perioder i følge Minde. Markedet er stadig i forandring.

 

Et marked for alle aldre

Den yngre genereasjonen som har begynt å stå på Vestkanttovet går for gjenbruk. Torvet er fullt av boder med klær for unge. Det er ikke få klesplagg som bytter eier her i løpet av en lørdag. 

– Det er veldig mange unge mennesker, som studenter, som kan få seg fine ting til en billig penge. Her finnes det klær for en hver lommebok, sier Ingrid-Anne Minde.


Gina Gørvell (23) er glad i å handle brukt og benytter lørdagen sin på bruktmarkeder. Foto: Sofie Knobel Breiby

Gina Gørvell (23) liker å handle brukt, spesielt på høst- og vårsesongen for da er det ekstra mye bruktmarkeder. Hun hadde vært på et loppemarked i området og tok derfor også turen innom her for å kikke litt.

– Jeg er egentlig ikke typen som pleier å dra hit på Vestkanttorvet så ofte, men jeg har vært her et par ganger før, sier Gina Gørvell.

Hun er en av mange unge jenter og gutter som gikk fra bod til bod og tittet på alt som var å finne på Vestkanttorvet i dag.