Per Øydir fra Perry Dear & The Deerstalkers var blant artistene på scenen torsdag kveld. Foto: Mikkel Syvertsen

Plateselskap feiret ti år

Jansen Records har gitt ut norsk musikk i ti år. Torsdag 10. oktober var det klart for jubileumskonsert.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 11:08

I anledning jubileet inviterte Jansen Records til gratiskonsert og fest. Konserten fant sted i kjelleren hos Tilt, som også fyller ti år i oktober. På scenen sto kveldens husband, Orions Belte. Med seg hadde bandet andre artister fra plateselskapet, blant annet Hanne Kolstø, Arthur Kay og Sebastian Ulstad Olsen, vokalist i Death By Unga Bunga.

Tok publikum tilbake til 60-tallet

Ulstad Olsen fremførte låten Baby Jane av Otis Clay fra 1969. 

– Jeg var ganske nervøs på forhånd, men da jeg først kom meg opp på scenen var det bare digg, forteller han til Journalen. 

Ulstad Olsen var siste gjest på scenen før bandet tok en pause. Publikum klappet begeistret for det de så og hørte. 

– Det hjelper også når man spiller med noen av landets beste musikere i ryggen, sier Ulstad Olsen. 

Trykket opp eksklusiv vinyl

Ekslusivt for kvelden var ti eksemplarer av fersktrykket vinyl med musikk fra fire av plateselskapts artister. Platene var umerket og musikken er tidligere ikke gitt ut på fysisk format. Hva man fikk med seg hjem ble en overraskelse. 

– Vi er utrolig fornøyde med kvelden. Det ble en strålende kveld fra ende til annen med gode musikalske innslag fra mange av artistene i stallen, og mye kjentfolk blant publikum, skriver plateselskapets sjef, Erik Jansen til Journalen i en e-post. 

Han startet plateselskapet i 2009 for å utgi Jens Carelius – The Beat Of The Travel. 

– Det gikk veldig bra fra starten av, og dette ga grunnlaget for å fortsette. Vi valgte å ikke stresse, og bygget oss opp stein for stein, forteller Jansen.