Forskning viser at musikk i tidlig alder har en sunn effekt på hjernen.

Sangpedagog: – Musikk er viktig for barnets utvikling

Babysang er populært som aldri før. – Barna bruker hjernen på en annen måte, sier musikkpedagog Hilde Bratlie.
Torsdag, 31 oktober, 2019 - 11:34

Rundt omkring på oppslagstavler og lyktestolper, finner vi plakater om kurs i babysang. Et populært fenomen, ser det ut til. Men hva er det egentlig? 

Hilde Bratlie, sangpedagog og kursholder i Musikk i livets begynnelse, forteller at musikken er langt mer enn bare hyggestunder med mor og barn. Det er viktig for barnets utvikling.

– Forskningen viser at når vi synger og spiller, bruker vi både høyre og venstre hjernehalvdel samtidig. Dette er ganske unikt for musikken, og gjør at barna husker på en helt annen måte. Jeg opplever at større søsken kommer tilbake på kurset sammen med lillebror eller søster, og at sangene sitter i hodet og kropp fortsatt, forteller hun. 

Musikk i livets begynnelse er et pedagogisk opplegg som arrangeres på Oslo kommune, og Ingrid Glendrange er en av mødrene som deltar på kurset sammen med sønnen Olav (fem måneder). 

– Åpent for fedre også 

– Det var viktig for meg å gi Olav de samme forutsetningene for å ha glede av musikken på samme måte som har har hatt, og fortsatt har, sier Glendrange. Rundt henne sitter nærmere ti mødre med babyer på fanget. 

– Er kurset kun for mødre, eller er det åpent for pappaer også?

– Det er absolutt åpent for fedre. Jeg tror det er praktiske ammeårsaker som gjør at det kun er mødre med når ungene er så små, men jeg prøver å få med faren til Olav på det neste kurset. 

 

Emneord: