Lampe til pynt. Hos Skeiv Ungdom er det ikke mangel på dekor og kreativitet. Foto: Sofie Nøstdahl

Skeiv Ungdom møtes året rundt

I 15 år har Skeiv Ungdom vært en møteplass og et støtteorgan for unge under 30. Alle er velkommen så lenge en støtter organisasjonens formål.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 11:22

Ikke et sted for hat

Skeiv Ungdom (SkU) er FRIs ungdomsorganisasjon. Den er både religiøst uavhengig, frivillig og funker som et demokratisk medlemsorganisasjon for målgruppen.

Skeiv Ungdom påpeker at de gjennom organisasjonen ønsker å nå ut til både lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, skeive og andre som faller utenfor heteronormen eller de tradisjonelle kjønnsbåsene.


Tollbugata 24, Oslo. Det store inngangspartiet er det første du møter hos Skeiv Ungdom Oslo og Akershus Foto: Sofie Nøstdahl

Fra brettspill til strikkepinner

I Tollbugata 24 finner man hovedkvarteret til FRI i Oslo og Akershus. Det er også her flere av arrangementene finner sted. Gjennom nettsidene til både Skeiv Ungdom og FRI finner man de ulike aktivitetene som foregår.

På besøk hos Skeiv Ungdom fikk jeg være med på en kreativ temakveld. Alt fra strikking og brodering til brettspill og tegning var på planen. Selve lokalet var stort, åpent og hjemmekoselig, noe som reflekterte godt deltakerne i organisasjonen.


Pronomen-skåla inneholder hjemmelagde “buttons” i alle slags farger, og med alle slags pronomen. Foto: Sofie Nøstdahl

Navn og Pronomen

Kvelden startet med en “Navn og Pronomen-runde”. Her gikk man altså runden rundt bordet, og sa sitt egen navn og ønsket pronomen. Senere fikk man også velge en “pronomen button” som man kunne bruke utover kvelden.

Alltid noe som skjer

Selv om temakveldens deltakere ønsket å holde seg anonyme, var det likevel mye de ønsket å få frem. Spesielt gikk det igjen at det ikke bare var arrangementer rundt 15-års jubileumet. –Temakvelder som dette skjer året rundt, hvert år. Det er en møteplass der alle skal føle seg velkommene. 

 


Kunst og kreativitet preger veggene hos Skeiv Ungdom. Foto: Sofie Nøstdahl

Ønsker du å snakke med noen? Ta gjerne kontakt via lenkene nedenfor.

https://www.sexogsamfunn.no/hfuoslo/helsestasjon-for-lhbt/#

https://www.visitoslo.com/no/produkt/?TLp=321579

Emneord: