Skrivenatt på UiO

På torsdag arrangerer Universitetsbiblioteket i Oslo Skrivenatt for alle studenter. Der kan du blant annet delta på minikurs og få skrive veiledning.
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 15:20

Skrivenatt er et arrangement på kvelden med fullt fokus på skriving, som holdes en gang, hvert semester på Universitetsbiblioteket i Georg Sverdrups hus. Torsdag, den 17.oktober arrangeres dette semestrets Skrivenatt.

– Det er mange forskjellige ting som skal skje underveis, men alt er knyttet til skriving som hovedtema, sier David Burke, Seniorkonsulent på Akademisk skrivesenter. 


Forfatter Gro Dahle skal blant annet holde foredrag på HumSam Scenen. Foto: Aleksandra Pestka

På norsk og engelsk

Arrangementet er for alle i Universitetets samfunn. Kveldens program består av aktiviteter som drop-in hjelp, shut up and write økt, skrivekafe, yoga og masse annet. Skrivenatten foregår i hele 1.etasje, og i Litteratursalongen i underetasjen. Noen av øktene blir på norsk, mens andre på engelsk.

– Skrivesentret jobber på både norsk og engelsk, og da er det viktig å tilby ting særlig for internasjonale studenter, eller for andre som enten ikke kan norsk eller som foretrekker å bruke engelsk, som meg, humrer Bruke.

Viktig for mange

Det har vært et sterkt oppmøte de siste gangene, der rundt 1000 studenter møtte opp gjennom kvelden. Studentene bekrefter at de enten har hørt eller sett ting om Skrivenatten, og kjenner til arrangementet. Likevel er det noen som sier de ikke skal delta av ulike grunner. En synes det blir for sent, en sier hun allerede er trygg på skrivingen sin, mens en annen skal på jobb.

Selv om de ikke skal delta selv, sier studentene det er viktig med slike arrangementer. De synes det er bra for studenter som kanskje strever litt med å skrive, eller kommer rett fra videregående skole. En sier også dette er utrolig fint, rett og slett fordi å kunne skrive bra, er veldig viktig. 


Aktivitetene foregår på forskjellige steder på biblioteket, som skriveoasen, Lille- og HumSam scenen og skrivesentret. Foto: Aleksandra Pestka