TYRKIA UT AV KURDISTAN: Svært mange hadde møtt opp til demonstrasjonstoget mot Tyrkias inngrep i Syria. Foto: Andreas Brattåker Støyva

Stor demonstrasjon mot Tyrkias militære offensiv i Syria

Lørdag gikk en rekke demonstrasjonstog av stabelen flere steder i landet, også i hovedstaden.
Søndag, 13 oktober, 2019 - 20:57

Flere tusen i tog for kurderne

Demonstrasjonstoget mot Tyrkias militære inngrep i Syria var et mektig skue da det kom opp Karl Johans Gate lørdag ettermiddag. Et hav av flagg og mennesker hadde møtt opp for å vise solidaritet med kurderne som er under angrep. Ifølge arrangøren var det omtrent 3600 personer til stede. Toget gikk fra Oslo S til Utenriksdepartementet, og mange bar kurdiske flagg og plakater. I tillegg kunne man høre ulike rop som “Tyrkia ut av Syria” og “Erdogan, rasist! Erdogan, rasist!”

Demonstrasjonstoget ble arrangert av UngKurd Norge Riksforbundet, Kurdisk Demokratisk samfunnsenter og Solidaritet med Kurdistan. De kom med følgende oppfordring på arrangementets informasjonside:

— Bli med oss for å vise støtte til Rojava. La oss være stemmen til de 5 millioner menneskene som bor der nede.

Bred støtte

På arrangementets Facebook-side opplyses det også om at flere politiske partier og organisasjoner sluttet seg til demonstrasjonen. Blant disse var partier som Rødt, SV, NKP og deres ungdomspartier. I tillegg var organisasjoner som Antirasistisk senter, Solidaritet med Kurdistan og Palestinakomiteen Oslo representert under demonstrasjonen. 

Den arabiske liga: — en invasjon av et arabisk land, og et angrep på dets suverenitet

Generalsekretæren i den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, fordømmer Tyrkias handlinger og får støtte av De Forente Arabiske Emiraters Utenriksminister Dr. Anwar Gargash som oppfordrer Tyrkia til å trekke ut alle sine styrker, og heller søke en vellykket politisk løsning. Andre politiske ledere har bedt ligaen om å oppheve suspensjonen av Syrias medlemsskap, og la dem bli en del av forbundet igjen.