Jan-Tore Berghei håper at det kan komme mye spennende forskning ut av konferansen. Foto: Sofia Björlin

Byutvikling og urbanisering i Oslo

Onsdag morgen møtte forskere, kommunearbeidere og generelt interesserte på OsloMet for å høre om byutvikling og urbanisering på Storbykonferansen 2019.
Onsdag, 30 oktober, 2019 - 12:51


Marianne Tønnesen snakket om befolkning og migrasjon i Norge.

Det er første gang konferansen blir avholdt. Konferansen arrangeres over to dager på Pilestredet 46, og skal ta for seg temaer rundt urbaniseringens spenninger. Demografen og forskeren, Marianne Tønnesen, er først ut til å snakke om demografi og migrasjon. 

Førstegangsdeltager

En av de som deltar på foredraget er Marina (25), som akkurat er ferdig med en master i kriminologi. 

– Jeg tenkte at det er en god anledning til å få med seg relevant forskning og litt andre perspektiver, sier hun.


Marina deltar på konferanse for første gang, og er positivt overrasket over organiseringen av dagene. 

Hun har ikke deltatt på konferanse tidligere, og hun gleder seg til å høre på Tønnensens foredrag. 

– Det blir interessant å få med seg litt forskjellig, og det er bra at opplegget gir meg mulighet til å gå litt rundt så jeg får med meg litt forskjellig, fortsetter hun.  

Byforskning på OsloMet

Jan-Tore Berghei har en stor rolle i arrangementet. Han er medlem i arrangementskomitéen og kommunikasjonsrådgiver for by- og regionforskningsinstittutet på OsloMet. Han har også tatt del i nettsiden og programutviklingen i forkant av konferansen. 

– En stor andel av de som er her i dag er forskere, ikke bare herfra, men også fra mange andre miljøer i Norge. Miljø er ganske fragmentert, og dette er et forsøk på å samle det, sier Berghei. 

– Vi har jobbet mye med økt satsing på byforskning ved OsloMet, og å samle alle som forsker på by på ett sted, er en naturlig del av dette, sier Berghei. 

Urbaniseringens spenninger

Et viktig tema for årets konferanse er urbaniseringens spenninger. Berghei definerer det som en mulighet til problemløsning som følge av utfordringene vi står ovenfor i verden.

Han mener at et av hovedpoengene med dagene er å løfte fram dilmmaene man står i, og samtidig øke forskere sitt engasjement rundt byenes utvikling. 

– Det er en fin tanke at smarte byer og ny teknologi kan fikse alt, men det vi ikke snakker om er all data, overvåking og hva som skjer med de som ikke blir hørt i en sånn by, sier Berghei.