I fjor ble det strikket 17.000 oransje skjerf. Foto: Anna Helene Folkestad.

Strikker for veldedighet

Oransje skjerf strikkes for full guffe i år som i fjor.
Onsdag, 9 oktober, 2019 - 20:34

Hvert år siden 2011 har Kirkens Bymisjon hatt kampanjen “gled en som gruer seg til jul”. Det strikkes tusenvis av oransje skjerf som blir hengt rundt i Oslos gater 1.november. Kampanjen har ekspoldert de siste årene, og flere blir med på strikke-bonanzaen. 

– Ta på deg skjerfet og bruk det!

Gro Skovli fra Kikens Bymisjon anbefaler alle som kommer over et skjerf å plukke det ned. Skjerfene blir ikke bare strikket til de som fryser, men blir brukt som et symbol. Derfor anbefaler Skovli at de som vil, bruker det. Med kampanjen “Gled en som gruer seg til jul” som er deres årlige aksjon, ønsker de å oppnå mer solidaritet knyttet til de som bor på gaten. Hun sier at kampanjen er et lavterskeltilbud, og de aller fleste kan strikke eller lære seg det. 

– Jo flere som bruker det, jo mer synlighet får vi.

Skovli sier videre at det oransje skjerfet er et synlig symbol på at man har bidratt, enten du har strikket eller bruker skjerfet. Kampansjen ønsker å vise et rausere og mer inkulderende samfunn der alle er velkommen. 


Det ble delt ut garn til alle 30 som møtte opp. Foto: Anna Helene Folkestad

Strikkekveld for alle

Loungen på Comfort Hotel Xpress Youngstorget har arrangert strikkeeventet som er et åpent og gratis arrangement for de som har lyst til å bidra. Her blir det delt ut garn og strikkepinner til de som ønsker det. Det ble også servert kaker og kaffe. 

– Det er sosialt og enkelt å delta her, dette er noe alle kan være med på.

Det sier kommunikasjonsansvarlig for Comfort Hotel Iselin Fjeld. Hun forteller videre at dette er andre året på rad de arrangerer et event som dette, og de ønsker å gjøre det neste år også. 

– Det er jo en utrolig viktig sak, så det er hyggelig at mange bidrar her i kveld. 

Emneord: