STUDERER VED OSLO MET: Linde Kongsvik Aga og Live Robberstad studerer utviklingsstudier ved OsloMet. De tror at de bruker mest strøm på oppvarming av vann, oppvarming hjemme, lys og oppvaskmaskin i hverdagen. Foto: Marianne Ness Johnsen

Studentene vasker opp for hånd for å spare på strømutgiftene

Strømprisene kan variere kraftig i vinter. Studentene på OsloMet gjør tiltak i hverdagen for å spare på strømutgiftene.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 12:24

Hvordan har utviklingen av strømprisene vært det siste året? 


DYRERE STRØM PÅ VINTERSTID: Anders Lie Brenna er redaktør i EnerWE. Han sier at etterspørselen på strøm i Norge er større på vinteren på grunn av oppvarming av hus. Foto: Marianne Ness Johnsen

– Strømprisen svinger veldig, så den svinger fra uke til uke, men den svinger også fra time til time. Så vi har i år for eksempel hatt en veldig dyr vinter. Den dyreste strømmen hadde vi i februar. I uke fire hadde vi en strømpris på 57 øre per kilowattime. Til sammenligning ligger vi på ca. 32 øre per kilowattime nå.  

Hva gjør at strømmen blir billigere?

– Strømmen settes på en kraftbørs, på et marked, så det er altså en auksjon hvor de som lager strøm, enten det er vannkraft, vindkraft, eller nedover i Europa, kullkraft eller gasskraftverk. De tilbyr seg å produsere strømmen, også sier markedet at vi ønsker å kjøpe strømmen, sier Anders Lie Brenna.