Flere studenter skaffer seg jobb ved siden av studiet, da studielånet ikke holder. Foto: Anna Tørressen

Studenter vil studere i Oslo til tross for høye boligpriser

Selv om studentene på OsloMet mener boligprisene i Oslo er dyre, vurderte de ikke å studere et annet sted.
Tirsdag, 29 oktober, 2019 - 15:16

Det er mange studenter som velger å flytte til Oslo for å studere. Men tall fra SSB viser at det er 33 prosent dyrere å leie en to-roms utleiebolig i Oslo og Bærum enn landsgjennomsnittet. 

Mange studenter ønsker å bo i studentbolig fordi det ofte er et billigere alternativ enn å leie leilighet. I en Mail til Journalen svarer Boligdirektør i SiO, Gunn Kirsti Løkka, på hvorfor boligprisene i Oslo er så høye og hvilke tiltak som må gjøres. En av grunnene til de dyre leieprisene i Oslo er at mange som flytter til Oslo trenger et sted å bo og det er mangel på studentboliger i Oslo. 

Løkka svarer også at SiO planlegger å bygge flere studentboliger i Oslo de neste årene. I vår startet byggingen av 300 nye boliger på Blindern og 82 nye familie familieboliger på Kringsjå skal være ferdig i Januar. Noen av de nye prosjektene til SiO er å bygge studentboliger i Sognsveien, på Lillestrøm og i Brenneriveien på Grünerløkka. 

 

 

Emneord: