Stian Haug i idylliske omgivelser på Sognsvann. -Jeg har aldri en dårlig dag, jeg, sier den alltid så blide personlige treneren.

Trøkker til

Teamtrøkk ekspanderer - nå arrangeres det gratis trening i de fire største byene. – Vi er ikke her for å ta del, men for å ta over, er beskjeden fra "Trøkkfar" Stian Haug.
Onsdag, 16 oktober, 2019 - 13:05

Selv om det å “ta over” kan høres nokså brutalt ut, er det på ingen måte det. For Stian Haug, pådriver og frontfigur i Teamtrøkk, handler det om å ta kontroll over eget liv, slik han selv har gjort. Haug er personlig trener og tidligere norgesmester og skandinavisk mester i juniorboksing.

I januar i fjor begynte han å gi treningstips på Instagram, og har siden da klart å samle opp hele 42.600 følgere. På Instagram har han gjennom sin profil startet en bevegelse han kaller “Teamtrøkk”, og gitt seg selv navnet som igjen har vært med på å gjøre det mulig for han å starte et eget PT-firma med online coaching, som er det han driver med på daglig basis. 


“Trøkkfar” Stian Haug i idylliske omgivelser på Sognsvann. -Jeg har aldri en dårlig dag, jeg, sier den alltid så blide personlige treneren.

Trøkkfar

Veien dit har imidlertid ikke vært uten hindringer - Haug er åpen om å ha sittet i fengsel. Etter han kom ut hadde han bestemt seg for å snu om på livet sitt.

– Da jeg kom ut fra fengsel plantet jeg et flagg i bakken og sa at hit i livet skulle jeg aldri igjen. Etter jeg kom ut har jeg bygget livet mitt på mine premisser, og snudd alt. 

Det er det Haug ønsker at andre skal gjøre også. Derfor har han arrangert løpeturer for “trøkkere” rundt Sognsvann hver eneste søndag i hele to år. Nå har Teamtrøkk ekspandert til Trondheim, Bergen og Stavanger, byer Haug selv har besøkt for å sette igang ukentlige løpetreff. Nå tror han imidlertid at han må reise tilbake igjen. 

– Folk committer ikke. Her i Oslo har vi en kjerne som alltid møter, men jeg må nok snart tilbake til de andre byene for å sørge for at folk tar ansvar, slik de lover at de skal gjøre. Vi har nemlig frivillige i de andre byene som noen gang blir nødt til å løpe helt alene, men det sier mer om de, enn dem andre. 

 


​Haug i godt driv rundt Sognsvann sammen med Amalie, som er en av de i “kjernen” i Team Trøkk. Foto: Martin Kværnes​

Først og fremst håper han løpeturene motiverer folk til å plante et flagg i bakken, med et mål om å kun bli bedre derfra. At Haug har klart å opprettholde løpetilbudet i to år er imponerende i seg selv, noe som gjør det enda mer imponerende er at hver løpetur avsluttes med bading - selv i de kaldeste vintermånedene. 

– Det handler om å bygge mental styrke og vise at man kan hvis man vil, sier Haug. 

Må ikke melde seg inn

–  Teamtrøkk er en bevegelse. Dersom du blir med er det fordi du ønsker å ta kontroll over livet ditt og bygge det på dine premisser. Teamtrøkk skal være lavterskel, og vi er opptatt av at alle skal være velkomne. Her bygger vi samhold, og drar hverandre opp istedenfor å tråkke hverandre ned.


Det var mange forbigående som fikk hakeslep da Haug og gjengen gikk ut i det iskalde vannet på Sognsvann søndag 13.oktober. Foto: Martin Kværnes​​​​

Målet med turene rundt Sognsvann er nettopp det - å skape samhold og dra hverandre opp. Han ønsker å vise at mennesker er like, og fungerer best når de jobber sammen. 

– Vi er så like, og det er så tydelig. Folk kommer alltid bort til deg i fylla og sier at dere er bestevenner, men dagen etter tør de ikke se på deg engang.

Jeg ønsker å bryte den barierren. 

Søndag 13.oktober var det rundt 10 som møtte opp. Det er langt ifra rekord, men Haug er fornøyd uansett.

– Det har vært noe feil med t-banen, så det er folk som har tatt taxi og uber for å komme hit. Det er dedikasjon på høyt nivå, sier han. 

 

Emneord: