Trond Teigen sier han ikke kunne takke nei til en så fascinerende rolle som den han til helgen spiller i musikalen Nine. Foto: Torjus Augestad Ambjør.

Verdenskjent musikal til Norge

Musikalen Nine har urpremiere i Norge fredag 18. oktober i Sagene Festivitetshus.
Torsdag, 17 oktober, 2019 - 11:17

– Det blir en flott og fargerik blanding av profesjonelle artister og dedikerte amatører som skal løfte denne norske musikalversjonen til nye høyder, sier Heidi Trettøy Simonsen, regissør og kreativ leder for oppsetningen.

Ambisiøse regissører

Da musikalen gikk på Broadway i 2003, hadde Antonio Banderas hovedrollen. Han mottok to Tony Awards for sin innsats.

– Dette blir virkelig en banebrytende nyhet i norsk musikalverden, og vi har mye å strekke oss etter, sier Grethe Børsum, regissør og kreativ leder for forestillingen.

– Vi er to kvinnelige regissører med høye musikalske ambisjoner. Nine vil tilføre musikalpublikum en helt ny opplevelse med sin fantastiske musikk, dans og roller.

Regissørene er begge utdannet ved Paul McCartney-skolen Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). 


Musikalensemblet holder energinivået oppe under generalprøven på Nine. Foto: Torjus Augestad Ambjør.

Et samarbeidsprosjekt

Heidi Trettøy Simonsen og Grethe Børsum har et stort ensemble bak seg i oppsetningen av Nine. På det meste er det 90 personer på scenen. 

Handlingsreferat

Nine er en musikal som foregår i Venezia på 60-tallet. Handlingen er lagt til et spa hvor hovedrollen, regissør Guido, har søkt tilflukt. Han er jaget av en rekke kvinner og et filmproduksjonsselskap. Hans karakter er bygget opp rundt filmregissør Fellinis’ liv med frodig italiensk lidenskap, krevende kjærlighetshistorier, skrivesperre og midtlivskrise.

– Det er jo litt annerledes enn det jeg pleier, siden det er mange involverte som ikke driver med dette til vanlig. Det er litt derfor jeg gjør det. Det er viktig å møte entusiaster som synes dette er gøy, og å bli minnet på hvorfor man driver med teater, sier skuespiller og musikalartist Trond Teigen.

Teigen har bodd på Sagene i nesten 30 år, og syntes det var ekstra stas at oppsetningen skulle foregå nettopp på Sagene.

Av profesjonelle sangere i oppsetningen finner vi artistene Madeleine F. Røseth, Malin Skjolde og Tone Østli. Trond Teigen har den bærende mannlige rollen. Musikalens orkester vil utgjøres av Sagene Janitsjarkorps med sine 55 medlemmer. Tom Skjellum har arrangert musikken til forestillingen, og er dirigent for orkesteret. Koret Signatur er også med under ledelse av kordirigent André Storeng.

Hele musikalen er oversatt til norsk, og spilles 18.- 20. oktober i Sagene Festiviteteshus. 

Bilder fra generalprøven: