Brasiliansk Jiu-Jitsu er en ukjent sport for de fleste. Ikke for Mahdi Afzal (øverst) og Marius Zemliauskas. Foto: Andreas Brattåker Støyva

Brasiliansk Jiu-Jitsu i Vallhall Arena

BJJ Scandinavia arrangerte i helgen sin første årlige "NOGI Open" konkurranse i brasiliansk Jiu-Jitsu. Brasiliansk Jiu-Jitsu er en ukjent sport for de fleste, men lørdagens arrangement i Vallhall Arena vitner om en sport og et miljø i vekst.
Torsdag, 10 oktober, 2019 - 12:13

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ)

  • Kampsport med fokus på grep- og bakkekamp.
  • Stilart innen “submission wrestling”.
  • Utøves med drakt (GI) eller uten drakt (NOGI).
  • Målet er å få motstanderen til å “gi opp” ved hjelp av leddlåser og kvelninger. 
  • Man kan også vinne på poeng, ved å oppnå dominante posisjoner over motstanderen.

Kilde: Wikipedia

Lørdag morgen var Vallhall Arena stedet å være for BJJ-interesserte. “BJJ Scandinavia NOGI Open 2019” kunne skilte med 244 kamper fordelt på fire matter denne lørdagen.

Stor bredde

Det ble konkurrert i 38 ulike klasser, delt inn etter alder, vekt og beltenivå. Beltenivåene i BJJ går fra hvitt (nybegynner) til blått, lilla, brunt og til slutt svart (ekspert). De yngste var bare sju år, mens de eldste konkurrerte i  “masters” (40+). Kampene startet kl 09.00, og det var kontinuerlig aktivitet på mattene frem til de siste finalene fant sted rundt kl 15.30. 

God stemning og “Superfight”

Omtrent 200 tilskuere hadde betalt inngangsbilletten for å få med seg kampene. Det var god stemning på tribunen gjennom hele dagen, og når det ble annonsert en “Superfight” mellom en av Europas mest lovende BJJ-utøvere, norske Tarik Hopstock og engelske Harry McKnight fra Liverpool trakk nesten alle ned fra tribunen til området rundt mattene.


Tarik Hopstock (til venstre) slår Harry McKnight med en beinlås. Foto: Andreas Brattåker Støyva

 

 

Emneord: 
Tags: