BREMSET PROSJEKT: Piggdekkete sykler blir ikke tilgjengelig i år. Forbrukerne må vente på en ny kontrakt mellom kommunen og Clear Channel. Foto: Oslo Bysykkel AS

- Det blir dessverre ikke vintersykler i år

Kontraktrelaterte problemer fører til tomme bysykkelstativer i vinter. Bymiljøetaten og Clear Channel jobber med en permanent helårsløsning.
Torsdag, 31 oktober, 2019 - 14:08

I fjor vinter ble det testet ut bysykler med piggdekk. Oslo Bysykkel AS, eid av Clear Channel, skal ikke gå videre med prosjektet. 

- Vintersykler er ikke en del av orginalsystemet vårt, men et pilotprosjekt vi kjørte i fjor vinter med finansiering fra Bymiljøetaten (BYM), sier Nanna Reis som er Oslo Bysykkels markedsjef.

Oslo Bysykkel vil prøve å få til en helårsløsning fra 2020, men kan ikke garantere noe helt ennå. En hindring er kontrakt om bysykkelordningen mellom BMY og Clear Channel, som burde revideres.

- Vi har bedt Clear Channel om å vurdere et tilsvarende tilbud for vinteren som kommer, men har ikke fått endelig svar fra dem om dette, sier Sykkelplanlegger Carl-Frederic Salicath i Bymiljøetaten.

BYM ønsker også en permanent helårsløsning og ser ingen hindringer for dette. De er i løpende dialog med Clear Channel om tilpasninger til tjenesten og eventuelle behov for endringer i avtalen.