Nationaltheatret: Tomme togplattformer ser man sjelden. Foto: Siri Jonhaugen.

Vy-streik stopper all togtrafikk

Den planlagte politiske togstreiken rammer Oslo spesielt. Streiken får også sympatistreik fra Ruter.
Fredag, 11 oktober, 2019 - 12:11

Torsdag 10. Oktober er det to timer med total stopp av all togtrafikk. Dette er en planlagt politisk streik fra Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund. Streiken er en protest mot innføringen av EUs fjerde jernbanepakke, som Stortinget skal behandle senere i år, ifølge nettavisen. 

På Nationaltheatret står Nokas Vakt Knut Erik Helland Baarland. Baarland er vakt for flytoget og han opplyser om streiken til forbipasserende som er uvitende om hva som skjer denne torsdagen. 

– Jeg skal stå her til streiken er over, altså i to timer. Det er ikke alle som får med seg at det er streik og står og venter på tog som ikke kommer.

Videre forteller han om hvorfor han mener streiken er viktig.

– Jeg mener det er viktig at folk kjenner på hva som skjer når kollektivtrafikken ikke går og alternativene blir færre. 

Ruter i sympatistreik

T-banene stod bare stille fra 12:30 til 13:00. Dette grunnet at Ruter ikke er en del av den hovedsaklige streiken. Ruter opplyser kun om streiken på sin hjemmeside ruter.no. Både reise-appen og billettappen utelukket denne informasjonen. 

En sympatistreik eller en sympatiaksjon er en streik i egen bedrift som har som eneste formål å gi støtte til lovlig arbeidskamp i annen bedrift, ifølge FriFagbeveglse.

 

 

Emneord: 
Tags: