Alle skal bli hørt. På Deichman Grünerløkka fikk alle ta del i samtalen om Adopsjon. Foto: Sofie Sanni Nøstdahl.

Adopsjon- Ta praten

Tirsdag 19 november holdt UTAD Critical sammen med Deichman Grünerløkka dialogsamtale om adopsjon.
Onsdag, 20 november, 2019 - 14:24

—Vi må utfordre vårt syn på adopsjon som en “solskinnshistorie”.  Slik innledet moderator Hannah Wozene Kvam samtalen om temaet. Hun fortsatte med å forklare at adopsjon er noe som må settes på dagsorden, og at det utdaterte systemet og synet på selve adopsjonen må forbedres.

The Only Story

Uma Tjelta debuterte med 유일한 이야기 The Only Story (2019) på høstutstillingen i år. Hun var selv adoptert fra Sør Korea, og har i over en årrekke jobbet som frelance scenekunstner. Gjennom kunsten ønsket hun å åpne samtalen om adopsjon, da hun etter enge erfaringer har kjent at holdningene rundt temaet er svært utdatert her i Norge.


Uma Tjelta med sin kunsteriske kortfim, The Only Story Foto: Sofie Sanni Nøstdahl

Mangfoldig samtale 

Kvelden endte med dialogsamtale der hele 7 aktører var med. Samt med Uma Tjelta stilte Norsk Colombianos Forening, Priyangika Samanthie, May Martinsen, Vegard Thomas Olsen og UTAD Critical. Alle er adopterte, og aktive i samtalen om det. I tillegg var Barne- og familiedepartementet, adopsjonsforeningene Verdens barn , Adopsjonsforum og InorAdopt også invitert, men har meldte fra at de ikke kunne delta.


Hannah Wozene Kvam åpner kevlden Foto: Sofie Sanni Nøstdahl

 

Emneord: 
Tags: