Johannes Gjessing forteller hvordan innspillingen av den nye serien "Allerud videregående skole" har vært. Foto: Agusta Magnusdottir

Aktuell i ny NRK-serie

Johannes Gjessing tror at mange kommer til å kjenne seg igjen i humorserien "Allerud videregående skole".
Mandag, 25 november, 2019 - 13:47

I januar 2020 kommer den nye NRK-serien “Allerud videregående skole” på norske TV-skjermer. Journalen har vært i kontakt med skuespiller Johannes Gjessing, som spiller en av elevene i serien. Han forteller at det har vært ekstremt lærerikt å jobbe sammen med så gode skuespillere. 

– Det har vært så gøy å jobbe sammen med disse folka. Jeg tror også det er veldig mye å hente når man bruker videregående som en setting for komedie, forteller Gjessing.

Morsomme karakterer

Kakrakteren som Johannes Gjessing spiller er en av tre elever som står sentralt i serien. Karakteren han spiller er en kul og typete gutt som også presterer bra på skolen, forteller Gjessing. Gjennom den første sesongen følger vi han og hans forhold til en av de andre elevene.  

– Karakteren min er sammen med en jente fra klassen. Hun er det som kan ses på som klassens streber, så deres forhold byr på mye interessant, forteller Gjessing.

I rollebesetningen ser man også Herman Flesvig, som spiller en instagramaktiv gymlærer, og John Brungotsom spiller en engasjert miljøarbeider. Gjessing forteller at elevene ikke er uviktige for serien, men at det er likevel lærerne og spesielt rektoren som står for det meste av humoren i “Allerud videregående skole”. 


Spent på hvordan det blir framover. Foto: Agusta Magnusdottir

Spent på reaksjonene

For å få kreativt utløp driver Gjessing også med musikk på siden, og ønsker å utforme musikkstilen sin ytterligere. Han blir i tillegg å se i en episode i Ragnarok (2020) og har vært med i serien Okkupert (2015), som karakteren Oskar. Dette er likevel hans første hovedrolle.

– Det er kjempegøy, men også litt nervepirrende. Det man gjør på sett blir foreviget, så hvis man har en dårlig dag må man bare leve med det, sier Gjessing. 

I følge NRK kommer serien ut i januar 2020 og blir en del av lørdagsunderholdningen klokken 20. Gjessing forteller at han er veldig spent på hvordan reaksjonene blir. Han har ikke sett noen av episodene i sin helhet og forteller at han kommer til å vente litt med å se dem når de kommer ut.

– Jeg tror jeg skal vente med å se den til noen dager etterpå, låse meg litt inne på rommet mitt, ler Gjessing. 

 

 

Emneord: 
Tags: